11.6 C
Reșița
vineri, octombrie 22, 2021

Cîțu i-a trimis la plimbare pe cei 26 de secretari de stat ai USR PLUS! Urmează prefecții și subprefecții

Premierul Florin Cîțu i-a demis miercuri seara pe cei 26 de secretari de stat ai USR PLUS. Deciziile de demitere au fost publicate în Monitorul Oficial. Conform surselor, joi le vine rândul pentru a fi demiși prefecții și subprefecții.

Decizia USR PLUS de a ieși de la guvernare se lasă și cu urmări în eșaloanele inferioare ale puterii. După ce miniștrii au demisionat din Guvern, iar premierul le-a acceptat demisiile, Cîțu i-a eliberat din funcție pe secretarii de stat ai USR PLUS.

Eu nu vreau să ajungem la momentul în care USR, alături de AUR și de PSD, vine la vot la o moțiune împotriva PNL. După aceea discutăm altfel. Oamenii sunt acolo… Bine, fără secretarii de stat. Eu vă spun care e frica mea. În momentul în care ai negociat cu AUR și cu PSD nu pot să am secretari de stat în ministere, pentru că eu nu știu ce interese vor reprezenta acolo, ale AUR, ale PSD”, a declarat Cîțu la Digi 24.

Cei demiși sunt Adrian Covăsnianu (Transporturi), Horațiu-Lucian Cosma (Transporturi), Emil Sămărtinean (ANAF), Oana Ursache (Departamentul pentru Românii de Pretutindeni), Alexandru-Paul Dimitriu (Justiție), Mihaela-Cătălina Bădoiu (Fonduri Europene), Florin Andrei (Finanțe), Costin-Traian Țîra-Rădulescu (Transporturi), Ovidiu-Mircea Ursuța-Dărăban (Justiție), Valentina Saygo (Economie), Corina Atanasiu (Fonduri Europene), Monica-Emanuela Althamer (Sănătate), Paul Ene (Economie), George-Aurelian Cățean (Agricultură), Irina Alexe (Interne), Simona-Carmen Fătu (Economie), Radu-Călin Pop (Mediu), Aurelian Mihăilescu (consilier viceprim-ministru), Marius Vulcan (consilier viceprim-ministru), Iulia Popovici (Cultură), Alina Pop (Muncă), Vlad-Gabriel Sincă (Energie), Tudor-Ionuț Oprea (Educație), Adrian-Ștefan Cîrstea (Sport), Elena Tudose (cabinet viceprim-ministru), Cristian-Marius Litan (Cercetare).

Potrivit unor surse politice, în ședința de guvern de joi ar putea fi demiși și cei 14 prefecți ai USR PLUS, alături de cei 28 de subprefecți. În Caraș-Severin funcția de subprefect, din partea USR PLUS, este ocupată de Andrei Plujar.

Citește și: Ungur lasă Ministerul Dezvoltării pentru Consiliul Județean! Surdu îi ia locul în minister

 

Din aceeași categorie

Stați conectați

825FaniÎmi place
spot_img

Ultimele articole

%d blogeri au apreciat: