Ceva Doamne ai încurcat… când CSM nu a promovat…

Ceva Doamne ai încurcat… când CSM nu a promovat…
Ceva Doamne ai încurcat, când CSM nu a promovat… Și asta acasă, în Valea Domanului în fața a peste 6000 de spectatori dornici să asiste la promovarea rosonerilor în liga a II-a. Două vorbe înțelepte din popor spun că „Încurcate sunt căile Domnului!” și Ce ți-e scris, în frunte-i pus. Dacă este să te ia „Necuratul”, te ia și din poarta bisericii!”

Nimic mai adevărat. Mai ales că așa s-a întâmplat ieri și cu rosonerii din Banat. Reșița merita o promovare, pentru traseul pe care l-a avut în campionat. Pentru eforturile minunaților suporteri care au fost trup și suflet pentru echipă.

Ceva

Acum, după ce promovarea a fost ratată sportiv, suporterii nu mai cred decât în lacrimile lor și cei ai oamenilor cu suflet mare de la club. Aceia care după meci, aveau lacrimi în ochi. Sigur că CSM Reșița a fost la un vârf de ac de …calificare, chiar dacă scorul stabilit la loteria penaltiurilor ne contrazice. La rece, analizând situația, îmi place să cred că eliminarea lui Dan Alexa pentru două meciuri ale finalei mari nu a fost acțiune „conjugată”. Asta pentru că jucătorii Reșiței aveau o cotă și o evoluție în care trebuiau să aplice și în vis singuri traseele de joc pe care le-au stabilit antrenorul de la bun început.

Ceva

Da, s-a întâmplat și incredibilul în Valea Domanului. CSC Dumbrăvița s-a calificat mai departe, cu o echipă formată din mulți juniori, dar și cu jucători care merg la slujbe pentru că nu se pot întreține doar cu ceea ce se câștigă la liga a 3-a. 

Ceva

Așa s-a scris istoria partidei…
Clubul Sportiv Muncitoresc Reșița CSC Dumbrăviţa 3-5 (0-0, 1-1; 1-1)

Baraj Liga 2, Finale. Data: 8 iunie 2022. Ora: 17:30. Stadion: Mircea Chivu (Reşiţa – Caraş Severin).
Arbitri: Antonie Andrei (Bucureşti) – Pucheanu Florin (Ulmi – Dâmboviţa), Marin Nicușor (Suseni – Argeş).
Rezervă: Ardelean Mircea (Arad).
Observator de arbitri: Ciglenean Mircea (Cluj-Napoca).
Delegat de joc FRF: Ionescu Aurel (Bucureşti).

Au marcat în timp regulamentar: 0-1: Olaru (50); 1-1: Drăghiceanu (86).

La penaltiuri au marcat: Făgărășanu, Ghinescu, Olaru, Gologan (pentru Dumbrăvița) – Cioinac, Drăghiceanu (pentru CSM Reșița). Au ratat loviturile de departajare, Cristea și V. Munteanu.

CSM Reșița (antrenor Dan Alexa): Micu – Bărboianu (35, Cioinac), Manolache, Sima (70, Rimovecz), V. Munteanu – Vasluian, Jorza, Breșneni – cpt. (70, Fota), Velcotă (58, Cristea), V. Lazăr (70, Drăghiceanu) – MediopPe bancă: Zimmermann – Ciubotaru, Negru, Mura.

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Bura-Koț, Zurbagiu (cpt.), Moțiu – Amariei (minutul 68, Ilan), Olaru, Schinteie (116, Gologan), Martinov, Ghinescu – Paulevici (78, L. Bodri), Făgărășanu. Pe bancă: Ciui – Tismonar, Vidican, Paunchici, Grigoriu, Ciubotariu.

Partida a început cum nu se putea mai bine ca atmosferă pentru CSM Reșița. Cu peste 6000 de suflete care i-a încurajat continuu pe jucătorii rosoneri (mai puțin cei 100 de suporteri ai verzilor timișeni aflați la tribuna I). În prima repriză, câteva mici ocazii au avut și unii și alții. Ghinescu avea să înscrie un „gol turcesc” marcat în minutul 40 în plasa laterală a porții lui Micu, după o acțiune pe partea dreaptă.

În replică, CSM Reșița a ratat o bună oportunitate, prin „capul” lui Mediop (42), după o lovitură liberă executată de Velcotă de pe flancul drept. Trebuie spus însă că în prima repriză, CSM Reșița a arătat ca o echipă dezlânată mai ales pe faza ofensivă, unde doar Mediop a fost căutat cu mingi lungi. Numai că „Remy” a fost o victimă sigură în duelul cu cei trei fundași timișeni.

Ceva

Mitanul secund a început foarte bine cu CSM Reșița în atac. Mediop chiar a avut o dublă ocazie finalizată cu un șut în transversală (46). A venit însă imediat golul pe contraatac a lui Olaru, după o incursiune curajoasă a lui Paulevici.

A fost momentul șoc al partidei, iar elevii lui Dan Alexa au fost obligați să alerge după egalare. Jucătorii oaspeți puteau să profite imediat de degringolada din defensiva reșițeană. Au obținut în schimb doar 2-3 cornere rămase fără rezultat. Chiar dacă au apărut și momente haotice în jocul CSM-ului, datorită semnelor de disperare, jucătorii amfitrioni au revenit în joc prin Mediop (70 și 71).

Într-un final, când îndoiala a apărut în sufletul spectatorilor, Drăghiceanu, intrat în minutul 68, a înscris un eurogol la colțul lung, din alergare, în vinclu din dreapta portarului Trifon. Micuțul mijlocaș ofensiv a aruncat astfel meciul în prelungiri.

Spectatorii au crezut în victorie până în ultimul moment

Spectatorii au mizat pe o reușită chiar și în extremis datorită condiției fizice superioare a echipei lui Dan Alexa. CSM Reșița putea să facă diferența în două rânduri prin Cristea (104), dar mai ales Drăghiceanu (130).

Au urmat loviturile de la 11 metri… Chiar și atunci suporterii rosoneri a crezut în reușita favoriților. Una dintre predicții era ca portarul Micu Sebastian este mai titrat decât Cătălin Trifon și că a apărat și două lovituri de la unsprezece metri într-un singur meci la Pandurii Târgu Jiu în play-off.

Dumbrăvița a executat prima seria loviturilor de pedeapsă. A înscris Făgărășanu. A egalat Cioinac. Pentru 2-1 a marcat Ghinescu. A egalat la doi, Drăghiceanu. Olaru avea să înscrie și pentru 2-3. Șansele Reșiței se legau de șutul lui Călin Cristea. A executat în stânga lui Trifon, iar goalkeeperul timișean a parat lovitura de pedeapsă, intuind colțul ales de mijlocașul rosonero. Gologan a mărit ecartul la 4-2 pentru Dumbrăvița. Șansa Reșiței de a mai spera la ceva era legată de execuția lui Vali Munteanu. Iar ca să fie tacâmul complet, ieri, nu i-a ieșit mai nimic experimentatului jucător. A ratat și lovitura de pedeapsă, Trifon plonjând în dreapta lui și parând șutul plasat… A fost execuția care a trimis pe Dumbrăvița în liga a II-a. Pe merit sportiv…

Așa au văzut finala…
Dan Alexa: „Este un moment greu. Jucătorii au plâns în vestiar. Din punctul meu de vedere, am fi meritat să promovăm”
Ceva
foto: arhivă

Dan Alexa: „Din păcate… Am pierdut un an de zile de muncă. Nu pierzi într-un an nici un meci și atunci când ai mai mare nevoie deo victorie nu vine! N-am reușit să promovăm. În meciul decisiv cu Dumbrăvița am ratat șase ocazii. Am ratat situații incredibile, am lovit bara și am ratat de trei ori singuri cu portarul. Am avut 16 cornere. Și nu marchezi!!! Un an de zile n-am pierdut un joc. Bun, nici acum nu am pierdut în timpul regulamentar, dar formatul este de așa natură încât poți să nu promovezi. Felicit Dumbrăvița pentru efortul de depus și pentru promovare. Nu știu ce urmează pentru noi. Este un moment greu. Jucătorii au plâns în vestiar. Din punctul meu de vedere, am fi meritat să promovăm”.

Ceva

Cosmin Stan: „Am crezut în promovare. Dedicăm victoria unui înger!”

Cosmin Stan: „Pe undeva, e o promovare tristă, Noi am vorbit înainte de joc și am vrut să dedicăm promovarea aceasta unui înger, Marjan Maric. pentru că acum ne-am adus din nou aminte de el. Dar în vestiar, înainte de joc, asta am și zis, că vom fi protejați de Maric și că îl vom avea pe bancă. Nu știu dacă mă credeți, dar la penalty-uri am fost foarte, foarte liniștit. Trifon a fost, cu siguranță, omul meciului! Nu numai pentru că a scos cele două penalty-uri, ci pentru toată prestația lui de astăzi. Trebuie să ținem cont că jumătate din jucătorii din lotul nostru lucrează. Unii au fost chiar azi dimineață la lucru și nu au muncă ușoară… lucrează în construcții. E vorba de Martinov și de Trifon.

Dar cred că bioritmul lor e deja obișnuit așa. Dacă nu mergeau azi la lucru, probabil că jucau mai slab! Era clar că în prelungiri ei vor fi mai proaspeți. Reșița a venit cu elan peste noi, dar am rezistat și în prelungiri am avut noroc. Am avut mari ocazii de 2-0, dar trebuie să fim corecți că au avut și ei șanse de a face 2-1. Ne bucurăm de promovarea asta istorică și, mai departe, vom vedea ce se întâmplă. În condițiile în care vom juca în Liga a II-a, pregătirea va începe la 4 iulie. E destul de devreme să vorbim…”

Ceva

Cosmin Stan a crezut în promovare…

Dacă îmi spunea cineva anul trecut că voi promova? Îl credeam! De ce? Am mai spus-o, pentru că eu nu-s normal. De când am preluat această echipă, am crezut acest lucru. Iar băieții sunt martori! După pauza de iarnă, înaintea primului meci oficial, cel cu Șoimii Lipova, le-am zis băieților înainte de meci că eu am un vis: ca echipa asta să promoveze în Divizia B. Martinov a venit la mine după și mi-a zis că vreo cinci jucători au început să plângă, le tremurau mâinile în vestiar. Și uite că visul pe care l-am avut s-a îndeplinit! În momentul în care muncești cu foarte multă dăruire, uite că rezultatele vin!”

CSM Reșița a făcut remiză albă la Dumbrăvița…Promovarea se decide în Valea Domanului
„Gest urât … explicat „frumos”..

La finalul jocului, suporterii rosoneri s-au aliniat disciplinat la poarta de acces în parcarea din curtea stadionului și au cerut socoteală tuturor. În primul rând jucătorilor… Pe rând, jucătorii Vali Munteanu, Ștefan Bărboianu, Darius Velcotă, Vali Lazăr și Sebastian Micu au stat față în față suporterii. La un moment dat, aceștia au luat foc când pn curtea stadionului și-a făcut apariția portarul Trifon. Acesta după ce a parat lovitura de pedeapsă a lui Munteanu a făcut un gest reprobabil către spectatorii tribunei a II-a. „Eu în meciul tur, când i-am avut pe suporteri in spatele meu mi-au aplicat un tratament foarte urât. S-au legat de mine, de familia mea, etc. M-au făcut în toate felurile, au încercat să mă facă să nu fiu concentrat la joc. A fost ca o lecție pentru noi toți, de genul ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!” .

De partea cealaltă, unul dintre suporteri le-a reproșat jucătorilor că ei au trebuit să stea în noroi în meciul tur ca să-i încurajeze în deplasarea de la Dumbrăvița! Și chiar plasarea suporterilor timișeni nu le-a picat bine unora dintre amfitrioni. „Au anunțat că vin 30 de la Reșița… Au fost 100. Nu este problemă, dar de ce au  fost primiți la tribuna oficială, în loc de peluza doi?”

Ceva

Nimic din toate acestea nu mai contează… Ceea ce contează este faptul că Dumbrăvița este în liga a II-a, iar CSM Reșița trebuie să o ia din nou de la început. Și ceea ce este mai importat, noi toți trebuie să facem front comun pentru binele echipei. Pentru că doar cei perseverenți și curajoși reușesc. Mai ales când nu-ți ies lucrurile din „prima”.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: