Cei ce vor casa o mașină mai veche de 15 ani vor primi 3.000 de lei, fără să cumpere una nouă

Cei ce vor casa o mașină mai veche de 15 ani vor primi 3.000 de lei, fără să cumpere una nouă
Cei ce vor casa o mașină mai veche de 15 ani vor primi 3.000 de lei, fără să cumpere una nouă; un nou program Rabla anunțat de Ministerul Mediului. Cel puțin 3.000 de lei vor primi, începând din iulie; în cadrul unui nou program Rabla, persoanele care vor casa o mașină mai veche de 15 ani; bani pe care îi vor putea cheltui după bunul plac, adică nu vor fi obligați să-i folosească pentru a cumpăra o nouă mașină; potrivit  ministrului mediului.

Cel mai probabil în iulie, va apărea un nou program Rabla, diferit de cele două existente în prezent; respectiv Rabla Clasic, prin care pot cere bani de la stat pentru înlocuirea mașinilor vechi cu unele noi, mai puțin poluante; și Rabla Plus, destinat cumpărării de mașini electrice sau hibride.

În cadrul noului program Rabla, casarea unei mașini mai vechi de 15 ani va aduce cel puțin 3.000 de lei proprietarului; acesta nefiind obligat să folosească banii pentru a cumpăra o mașină nouă, ci va putea să-i folosească după bunul plac.

“Am mai venit cu încă un program care va porni pe 1 iulie; dacă totul merge bine și reușim să ne înțelegem cu autoritățile publice locale. Vom veni cu un program Rabla local, care va scoate sute de mii de mașini vechi din circulație. Vom asigura o primă de cel puțin 3.000 de lei pentru mașinile casate; fără a-i obliga să cumpere mașini noi”, a spus, mai exact, ministrul mediului.

Citește și : Programele Rabla revin

Cele două programe existente deja prin care se pot cere bani de la stat pentru cumpărarea de mașini noi; Rabla Clasic și Rabla Plus, vor avea o nouă sesiune de înscrieri, ce va începe într-o săptămână.

Anul acesta, la casarea unei mașini, în cazul programului Rabla Clasic, valoarea primei de casare este de 6.000 de lei (pentru două mașini casate, prima este de 9.000 de lei), în timp ce, în cazul programului Rabla Plus, ecotichetul are valoarea de 51.000 de lei pentru achiziția unei mașini electrice sau pe hidrogen (54.000 în cazul casării a două mașini) și 26.000 de lei pentru cumpărarea unei mașini hibride (29.000 pentru casarea a două mașini).

sursa : mmediu.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: