Ce măsuri au luat statele UE în lupta cu prețul carburanților

Ce măsuri au luat statele UE în lupta cu prețul carburanților
Ce măsuri au luat statele UE în lupta cu prețul carburanților. Guvernul urmează să anunțe  măsurile pentru îmblânzirea prețurilor la carburanților; pe fondul unor dispute aprinse privind metodele disponibile; dintre care se remarcă plafonarea prețurilor, reducerea taxelor și subvențiile.

 Premierul Nicolae Ciucă a anunțat joi o compensare de 50 de bani la litrul de combustibil, măsură valabilă pentru trei luni.

Soluția Guvernului ar putea fi o compensare oferită pe litrul de combustibil la pompă, direct către cei care vând carburanții, a anunțat  șeful Guvernului.

Compensarea, însă, ar urma să intre în vigoare doar pe trei luni – iulie, august, septembrie, potrivit premierului.

În schimb, alte guverne au fost mai prompte, chiar dacă pe perioade scurte de timp.

Ungaria

Guvernul de la Budapesta a extins până la 1 octombrie plafonarea prețurilor la combustibili. Grupul energetic maghiar MOL a cerut retragerea graduală a plafonării prețurilor la benzină; și motorină pentru a nu pune în pericol siguranța aprovizionării pe termen lung.

Citește și : Prețuri exagerate la carburanți, amenzi pe măsură date de ANPC

În replică, a fost introdusă vânzarea de combustibil cu preț diferit pentru mașinile cu înmatriculate în străinătate; ceea ce a atras amenințarea cu înfringement din partea Comisiei Europene.

Prețurile la benzină și motorină nu pot depăși 480 forinți (1,21 euro) pe litru la benzinării.

Cehia

După invazia rusă în Ucraina, guvernul ceh a suspendat taxele de drum pentru mașini, autobuze și camioanele până la 12 tone; ca și obligația de a adăuga componenții bio costisitori  la benzină și la motorină.

sursa :cursdeguvernare.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: