Când se termină școala în 2022, pentru fiecare an de studiu. Vacanța de vară are în acest an 2 luni și 26 de zile

Când se termină școala în 2022, pentru fiecare an de studiu. Vacanța de vară are în acest an 2 luni și 26 de zile
Când se termină școala în 2022, pentru fiecare an de studiu. Vacanța de vară are în acest an 2 luni și 26 de zile.

Peste 3 săptămâni, pe 10 iunie, se încheie cursurile pentru majoritatea elevilor și copiilor din sistemul educațional din România, potrivit calendarului oficial al anului școlar 2021-2022. Pentru un număr semnificativ de elevi, cei din ani terminali, cei din învățământul profesional și din școlile postliceale și de maiștri – cursurile se vor termina fie mai devreme, fie cu câteva săptămâni mai târziu. Cei care studiază pentru calificarea “asistent medical generalist” sunt ultimii care pleacă în vacanță, peste aproape trei luni.

Concret, cei mai mulți elevi vor merge la școală până pe 10 iunie. Este vorba despre copiii de grădiniță, elevii din învățământul primar, toți elevii din clasele V-VII, toți elevii din clasele IX-XI de la liceu.

Citește și : De luni se dă startul înscrierilor pentru prima sesiune de Bacalaureat

Cât despre vacanța de vară, aceasta are, pentru majoritatea elevilor, o durată mai mică decât cea de anul trecut. Este vorba despre 87 de zile între 10 iunie și 5 septembrie. Asta înseamnă 2 luni și 26 de zile.

Există însă excepții semnificative. Astfel:

  • Elevii din clasa a XII-a/a XIII-a încheie cursurile pe 27 mai – Probele de Bacalaureat 2022 au loc în perioada 6-23 iunie
  • Elevii din clasa a VIII-a încheie cursurile pe 3 iunie – Evaluarea Națională 2022 are loc pe 14-17 iunie
  • Pentru grupele de grădiniță și celelalte clase (școala primară, clasele a V-a – a VII-a și a IX-a – a XI-a), cursurile se încheie pe 10 iunie.

sursa : edupedu.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: