Campania ”Curățăm România!”: Peste 500 de mii de kg de deșeuri adunate în luna aprilie

Campania ”Curățăm România!”: Peste 500 de mii de kg de deșeuri adunate în luna aprilie
Campania ”Curățăm România!”: Peste 500 de mii de kg de deșeuri adunate în luna aprilie.

”Campania aceasta presupune în primul rând un efort menit să schimbe mentalități. Peste 500 de mii de kg de deșeuri abandonate au fost adunate în cele aproximativ 1500 de acțiuni de ecologizare și conștientizare; la care au participat aproximativ 20 de mii de angajați ai instituțiilor aflate în subordinea/sub autoritatea/în coordonarea MMAP și aproximativ 30 000 de voluntari. Au avut dialoguri verzi cu aproximativ 5000 de elevi și cadre didactice implicate în ateliere, demonstrații, discuții; lecții deschise pe diferite teme legate de problemele de mediu.” – a precizat ministrul Barna Tánczos.

„Orice loc în care deșeurile sunt abandonate este expresia nepăsării și a rușinii. Astăzi sunt mii de localități în România, în care găsim priveliști sufocate de deșeuri. Campania «Curățăm România!» trebuie, în primul rând, să ne învețe să ne pese și să ne pună pe toți la treabă pentru a da copiilor noștri alte sate; alte comune, alte orașe! Prin această campanie, facem un apel ferm către autoritățile locale pentru că legislația spune foarte clar că salubrizarea orașelor, comunelor, este responsabilitatea lor.

Citește și : Arderea oricărui tip de deșeuri, chiar și a pajiștilor, va fi pedepsită cu închisoarea de până la cinci ani

De aceea, dincolo de apelul la implicare, punem la dispoziția UAT-urilor și un program de finanțare pentru aceste acțiuni; cu un buget total de 20 de milioane de lei. Dacă nu gestionăm corect deșeurile, nu doar că nu vom schimba fața României pătată de acestea; însă vom pierde și economic. Dincolo de autoritățile locale, instituțiile noastre vor fi și ele implicate, de la RNP – Romsilva pentru păduri mai curate, la ANAR pentru ape asemenea, precum și GNM, care să supravegheze rezultatele”, a subliniat ministrul mediului, apelor și pădurilor, Barna Tánczos.

sursa : mmediu.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: