Bogdan Bosioc, profesorul care a reinventat handbalul la Bocșa

Bogdan Bosioc, profesorul care a reinventat handbalul la Bocșa

Asociația Sportivă Golden Kids Bocșa a luat ființă grație pasiunii pentru sport a profesorului de specialitate, Bosioc Bogdan Ionut. Acesta ne-a povestit cum a luat naștere clubul sportiv din Bocșa, unde se pregătesc în prezent 80 de elevi, fete și băieți. Bogdan Bosioc este un exemplu viu că atunci când crezi cu adevărat în visele tale, vei reuși cu siguranță să le duci la îndeplinire. O lecție de viață pentru pasionații de sport și care pot să îndrume  copiii comunității către sportul organizat, fie că vorbim de fotbal, handbal, tenis, baschet sau orice alt sport.

Bogdan Bosioc s-a născut la Bocșa, în «anul de glorie 1986, când Steaua București a câștigat Cupa Campionilor Europeni la fotbal», cum îi place să se prezinte. Pasiunea pentru sport, Bogdan a descoperit-o de mic copil și asta pentru că provine dintr-o familie de sportivi, tatăl lui fiind fotbalist la echipa Metalul Bocșa. ”Am fost junior la echipa orașului Bocșa, iar după terminarea liceului, m-am decis să urmez cursurile Facultății de Educație fizică și Sport din Timișoara din cadrul Universității de Vest. Ulterior am făcut și Masterul în educație fizică și sportivă, tot în cadrul UVT” ne-a spus Bogdan Bosioc, începutul poveștii vieții lui.

După ce și-a terminat studiile, tânărul profesor avea să-și descopere vocația și-a început activitatea pedagogică și ulterior avea să nu rateze nici o competiție sportivă, pe palier școlar. Avea să fie gândul precursor al înființării unui club de handbal: ” În anul anul 2008, mi- am început activitatea de profesor de sport la Școala Gimnazială din Jamu Mare, județul Timiș. Atunci s-a aprins mai tare pasiunea pentru handbal, având un singur teren de sport la școală am preferat să lucrez la orele de educație fizică și sport, aceleași sporturi atât cu fetele, cât și cu băieții. Am participat cu echipele reprezentative ale scolii la tot ce a însemnat competiție sportivă din cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, în județul Timiș. Am obținut în patru ani de zile, locul doi la fazele județene atât la băieții, cât și la fete”, a povestit Bogdan despre primul impact cu sportul, din postura de dascăl.

În anul 2014, tânărul profesor s-a întors acasă la Bocșa, pentru a fi mai aproape de cei dragi și bunu Dumnezeu i-a sădit în suflet dorința de a îndruma tineretul bocșean către sport, mai precis către handbal.

”După șase de muncă în județul Timiș, am revenit acasă și m-am gândit să înființez un club sportiv, mai exact o asociație club sportiv, după ce am văzut că în orașul meu natal, fetele nu au o alternativă de petrecere a timpului liber și nu practică nici un sport. După studii făcute prin oraș, cu privire la numărul de fete născute între anii 2002-2003 și 2004-2005, am centralizat situația primită de la directorii școlilor din oraș și am ajuns la directorul Casei Orășenești de Cultură Bocșa, dl. Dan Liuț, cu care am început o frumoasă colaborare. Ni s-a permis accesul în sala de sport pentru a ne desfășura  activitatea, iar la primul antrenament am avut 50 de fetițe prezente la sală și care au fost doritoare să cunoască tainele handbalului. Cu scurgerea timpului, au mai venit și alte fete mai mici, altele s-au lăsat pentru că asta se întâmplă mereu. După vreo patru luni, au venit alături de mine, pentru că au crezut în proiectul meu, Claudiu Mureșan și Paula Romanic, doi prieteni cu care împreună am început demersurile pentru a înființa clubul ACS Golden Kids Bocșa” ne-a spus cu emoție,  Bogdan Bosioc.

Tânărul profesor avea să înceapă diligențele pentru înființarea propriului club sportiv, chiar dacă noua postură de președinte de asociație a fost ceva nou pentru el:  ”Cum birocrația te «omoară», în România a durat ceva mai mult până ne-au venit toate documentele oficiale pentru a putea funcționa ca și club sportiv. Noi ne desfășuram activitatea și fără documentele finale, am participat chiar la competiții sportive. Pe 12 iulie 2016, chiar de ziua mea, când împlineam 30 de ani, am primit cel mai frumos cadou posibil. Clubul ACS Golden Kids Bocșa a început să existe oficial, iar pe 11 ianuarie 2017, a venit și ultima hârtie de care aveam nevoie. Pot spune că atunci clubul condus de mine și-a primit practic și actul oficial, al certificatului de naștere”, a mai spus Bogdan Bosioc.

La ora actuală, ACS Golden Kids Bocșa are înscriși 80 de copii la handbal și conducerea clubului a reușit să atragă și copii din localitățile limitrofe, Tirol, Dogneca, Berzovia și Gherteniș. Despre toate acestea, vă vom vorbi într-un număr viitor al Gazetei de Caraș-Severin.

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns