11.1 C
Reșița
marți, mai 18, 2021

Bărbat salvat de la moarte în ultimul moment de pompierii militari cărășeni

Detașamentul de Pompieri Caransebeș a intervenit de urgență azi, în jurul orei 09.33, la o tentativă de suicid în municipiul Caransebeș, str. Ardealului, cu 3 echipaje de pompieri militari, cu o autospecială de intervenție și salvare la înălțime, o autospecială de stingere, 1 ambulanță SMURD și o autospecială de primă intervenție și comandă, la fața locului sosind și un echipaj poliție.
Persoana, un bărbat în vârstă de aproximativ 52 ani, cunoscută ca având probleme psihice, a spart geamul de la o fereastră și cu un ciob amenința că-și taie venele, că se aruncă pe geam și că va da foc și unei butelii cu gaz, aflată in interiorul apartamentului lângă ușa de la intrare.
„S-a evaluat rapid situația, încercările de a vorbi cu persoana și a o determina să renunțe la acțiunile sale eșuând, echipajele de pompieri fiind pregătite să intervină atât prin exteriorul cât și prin interiorul blocului, iar când aceasta a fost gata să se arunce pe geam, pompierii au spart ușa și unul dintre aceștia l-a prins în ultimul moment. A fost imobilizat imediat, acesta fiind in stare psihomotorie agitată și prezentând plăgi tăiate la nivelul gâtului și membrelor superioare acordându-i-se primele îngrijiri medicale și transportat ulterior de către echipajul SMURD la spital, în stare stabilă”,  a precizat lt. Adrian Manofu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic” Caraș-Severin.

Plutonierul adjutant Ferugean Ionuț, a fost cel care a tras bărbatul de la moarte în ultimul moment, alături de întreaga echipă a salvatorilor cărășeni din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeș care a intervenit pentru salvarea bărbatului.


sursa text/foto: ISU Semenic Caraș-Severin

Din aceeași categorie

Stați conectați

337FaniÎmi place
spot_img

Ultimele articole

%d blogeri au apreciat: