Banul public, gestionat cu responsabilitate când vine vorba de beneficiarii de ajutor social din Reșița

Banul public, gestionat cu responsabilitate când vine vorba de beneficiarii de ajutor social din Reșița

Încă de la primul mandat al primarului Popa, municipalitatea reșițeană și-a propus o mai bună gestionare a resurselor financiare alocate beneficiarilor de ajutor social. 

Scăderea constantă în ultimii ani al numărului de beneficiari de ajutor social, de la 176 de familii aflate în plată în anul 2016, la 65 de familii aflate în plată în trimestrul II al anului 2021, a fost o preocupare constantă a administrație publice locale reșițene. Motivele care au condus la scăderea numărului de beneficiari au fost: angajarea, îndeplinirea condițiilor pentru pensionare, neîndeplinirea obligațiilor  avute ca beneficiari de ajutor social, constatarea de către angajații DAS a neîndeplinirii condițiilor pentru menținerea dreptului la ajutor social, decesul unor beneficiari.

Pentru ajutorul social aferent lunii mai 2021, au fost repartizate pentru efectuarea de acţiuni şi lucrări de interes local un număr de 18 persoane. Acțiunile pe care le desfășoară persoanele apte de muncă conform planului lunar de acțiuni și lucrări de interes local sunt lucrări de curăţenie stradală și anume: măturat, dus gunoi, desfundat canale, efectuare de lucrări de curăţenie în parcuri, zone verzi, seră.

Citește și: Asistații sociali fac curățenie!

Astfel, la nivelul Reșiței, numărul de zile de muncă în folosul comunității conform  legii variază între 2 si 6, în funcție de cuantumul ajutorului social, respectiv între 16 si 48 ore lunare. Norma de lucru pe zi este de 8 ore. La data de 01.05.2021, în evidenţa Direcţiei de Asistenţă Socială Reșița figurează un număr de 65 familii beneficiare de venit minim garantat cu un număr de 149 persoane”, ne-a transmis viceprimarul municipiului Reșița, Adrian Dacica.

De menționat că fondurile necesare pentru plata ajutorului social, precum şi pentru plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, se suportă din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

 

Lasă un răspuns