Badea Magnificii … Pentru ceea ce au creat la Anina

Badea Magnificii … Pentru ceea ce au creat la Anina

Badea Magnificii … Pentru ceea ce au creat la Anina. Duminică a fost o adevărată rugă a fotbalului cărășan, sărbătoare ce a avut loc la Anina. Totul s-a întâmplat la partida derbi din liga a 4-a dintre CSO Anina și Magica Balta Caransebeș. Au fost 1000 de spectatori la meci, cu două galerii impresionante. La gazde, Viorel Contescu a „sunat” adunarea și „Forza Minerul” a avut și suportul galeriei reșițene Ultra Guardia. De altfel, Viorel Contescu este membru al galeriei rosonero. „Serviciul” reșițenilor va fi „întors” la meciurile de baraj pentru promovarea în liga a II-a a echipei lui Dan Alexa.
De partea cealaltă, nici „băltăreții” lui Linchi nu au stat cu mâinile în sân. Suporterii gugulani au fost în număr mare la Anina și au avut pregătită coregrafia proprie în spatele porții dinspre calea auto de acces.

Trebuie remarcat faptul că primăria Anina s-a pregătit ca pentru o sărbătoare colectivă. Cu o organizare ireproșabilă, Daniel Danu și Gheorghe Românu au mobilizat cât mai multă lume la stadion.

Badea

Daniel Danu: Un om a crezut în visul lui nebunesc de la bun început. Astăzi, are în spate un întreg oraș, Anina”

„Este un moment fantastic pentru noi ca oraș. Un om a crezut în visul lui nebunesc de la bun început. Astăzi, are în spate un întreg oraș, Anina. Unul care-i susține proiectul. Acela de a promova mai departe. Noi, finanțatorii echipei suntem alături de Ioan Badea. El este artizanul acestei evoluții de excepție, omul de fotbal care practic ne-a convins pe toți că se poate mai mult”, a spus Daniel Danu la începutul partidei.

Citește și: CSO Anina, echipa revelație a campionatului județean

Nimic mai adevărat… Ioan Badea a fost omul care a spus că se poate crea o echipă competitivă la Anina formată doar cu jucători localnici. Excepția de la regulă este atacantul Dionisie Hîrdău, omul pe care Ioan Badea l-a monitorizat multă vreme până l-a legitimat la echipa orașului. Înainte de toate, Badea a creat o adevărată echipă la Anina. Nici orașul nu a fost indiferent la intențiile lui „Bădie”. Edilii au fost primii care au „cuplat” la idee. Apoi au venit sponsorii la echipă. Duminică am mai avut un exemplu de ceea ce înseamnă sacrificiu pentru echipă, pentru oraș, pentru culori.

Badea

Ciprian Badea a jucat accidentat

Ciprian Badea a apărat poarta Aninei, deși medicii i-au spus un „Nu” categoric la ce diagnostic avea pus. Ciprian Badea a apărat poarta având diagnostic de fractură piramidă nazală și alte trei fracturi la obraz… Ăsta „Da” sacrificiu. Tocmai de aceea, Badea merită din plin porecla de Magnificul. Tatăl pentru ceea ce a creat la CSO Anina, iar Ciprian pentru că a devenit un goal-keeper cu adevărat profesionist.

Magica Balta a dat tonul dorinței de promovare 

De partea cealaltă, antrenorul Ion Bica și Silviu Neghină au pus bazele unei echipe competitive. Una care face cinste acum Caransebeșului, care trebuie să-și scoată pălăria în fața lui Ion (Bica și Feneș), Silviu, Linchi, Tobolea, Beni și toți ceilalți! Ion Badea, Beny și Neghină au spus din prima și fără menajamente de la bun început că-și doresc mai mult… Promovarea în liga a 3-a! Și Magica Balta este o echipă cu finanțare privată, singura din liga a IV-a. O echipă creată din dorința lui Gheorghe Băran de a demonstra că se poate obține performanță și fără bani publici.

Badea

CSO Anina – ACS Magica Balta Caransebeș 2-1 (1-0)

Au marcat: Hîrdău (26), L. Străin (67) – Anghel (85)
8 mai 2022, Anina. Stadion: Minerul. Spectatori: 1000.
Arbitri: Szabolcs Kovacs – Răzvan Nistoran, Scînteie Ghiță. Observator de arbitri:
Dan Miholcea. Delegat de joc: Monica Sabolovits.

CSO Anina (antrenor Ioan Badea): Ciprian Badea – M. Curcudel, Cr.Alexandru, R. Fomitescu, B. Românu – Militaru, N. Olaru (cpt.), M.Crăciun, Vlad (88, Boboescu) – L. Străin (85, Gruia), Hîrdău.
Pe bancă: Șerbu – Roșian, Tătar, Tuculia, Ioan Badea.

ACS Magica Caransebeș (antrenor Ion Bica): Ruicu – Măria Mare (64, Anghel), B. Dragomir, Dovlete, Dănciulescu – Feneș (cpt.) (74, P.Stoichescu) , Drăgoi – Duțescu, M. Dragomir, Negrei – Nedelcea.
Pe bancă: Iacov – Văcărescu, Belin, Birtea, Sorea, Alexin, Benea.

A fost o partidă aprig disputată în care amfitrionii și-au dorit să remonteze acel 1-3 din meciul tur. Au fost și ocazii multe de o parte și de alta. Amfitrionii au ratat desprinderea prin Hârdău, Crăciun, Străin și Vlad, unii chiar cu „recidive”. De la băltăreți au ratat Nedelcea, Dragomir, Anghel Giani. Elevii lui Ioan Bica au avut chiar și o bară prin Dragomir (38). Unul dintre artizanii victoriei amfitrionilor a fost Ciprian Badea care a apărat magistral și a fost învins pe final de meci doar după lovitura de cap a lui Anghel.
Brigada de arbitri a fost „divizionară” cu Szabolcs Kovacs la centru.

BadeaIoan Badea: „Noi suntem singura echipă care a reușit să învingă Magica”

Ioan Badea: „A fost un joc echilibrat, între cele mai bune echipe din liga 4 Caraș-Severin. Un meci cu multe faze de poartă, încheiat în cele din urmă cu victoria echipei noastre! Cu această victorie am egalat la puncte Magica Caransebeș, înainte cu 3 etape de finalul campionatului. Noi suntem singura echipă care a reușit să-i învingă. A fost un meci echilibrat între cele mai bune două echipe ale județului. Noi ne-am dorit neapărat victoria pentru a demonstra că ne putem bate de la egal la egal cu orice echipă. Acasă suntem invincibili, avem 10 victorii din tot atâtea posibile! Nu pot decât sa îmi felicit echipa, pentru acest parcurs extraordinar, la care nu se aștepta nimeni, acum un an de zile. Dar prin muncă, dăruire, devotament pentru club și oraș, am reușit să aducem echipa acolo unde ii este locul, în lupta pentru primul loc.

BadeaÎn tribune a fost un adevărat spectacol. Acest lucru i se datorează unuia dintre sponsori Viorel Contescu, care s-a implicat personal și împreună cu galeria celor de la CSM Reșița, condusă de Marcel Gușcă, și cu galeria noastră Peluza Sud, au făcut un spectacol extraordinar Fotbaliștii noștri au fost incurajati și susținuti pe tot parcursul meciului.

Felicitări și galeriei celor de la Magica care au făcut ca spectacolul sa fie complet!
Mulțumim tuturor celor care au fost ieri alături de noi, în tribune sau ne-au privit din fața televizorului!
Mulțumim președintelui AJFCS, domnului Viorel Lolea și președintelui CJA Miholcea Dan care au făcut eforturi extraordinare sa aducă o brigada de arbitri. Una care să facă față unui asemenea meci fără să fie discuții din partea celor două echipe. A fost un arbitraj impecabil!

Mulțumim Primăriei Anina și sponsorilor nostri: Pensiunea Casa Clim, V. F. Contescu Construct, Silvani Victor Torcea, Rustic SRL, Oksana și Nelu Pin , SC Flavia Peco, , Pizzeria Gallery, ALL Vador Dragomir Vasilica, Ichim Ștefan Bebi, Beli Euro Class, Tetis com Paul Știboreanu, SWP Antrau Peidy, Karamel legume și fructe, SC Ilie și Karina SRL,S.C. Rata, Vallvip Vali Pojoga, Trisca TDL, datorita cărora putem motiva financiar jucătorii!
Multumim tuturor pentru încredere și susținere și mai așteptăm și alte firme sa se alăture proiectului nostru.”

Badea

Ion Bica: „Meciul trebuie câștigat de noi”

Ion Bica: „Meciul trebuie câștigat de noi după numărul de ocazii. Cauza eșecului a fost lipsa de inspirație a jucătorilor noștri și de concentrare. Este posibil ca și presiunea să fi fost mare, deși aici ne trebuia maturitate.

Citește și: Magica Caransebeș, un exemplu de urmat …

Presiunea era pe Anina! Pentru că ei aveau nevoie neapărat de victorie! Sperăm să câștigăm fiecare meci până la final pentru a ne menține pe locul I și să ajungem la baraj!”

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: