-17.3 C
Reșița
marți, ianuarie 25, 2022

BAC 2021. A început Sesiunea de toamnă

Prima probă scrisă la limba română din cea de-a doua sesiune a examenului național de Bacalaureat 2021 s-a desfășurat pe 16 august. Proba s-a desfășurat in 3 centre de examen constituite pentru cei 639 de elevi înscriși la una sau mai multe probe.

Elevii sunt proveniți din cele 28 de licee și colegii din județul Caraș-Severin. Au fost prezenți 243 de elevi (din 293 de elevi înscriși pentru această probă /82.93%). 50 de candidați nu s-au prezentat la examen. Niciun elev nu a fost eliminat din examen pentru tentativă de fraudă.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro.
Examenele în sesiunea de toamnă a bacalaureatului pot fi susținute de candidații care nu s-au putut prezenta sau nu au promovat în sesiunea de vară, dar și de candidații din promoțiile anterioare care au promovat una sau mai multe probe.

87 de candidați absenți la Matematică și Istorie. 4 au fost eliminați pentru copiat

Astăzi, 17 august, s-a desfășurat proba obligatorie a profilului din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului național de Bacalaureat 2021, la disciplinele Matematică și Istorie. Au fost prezenți 361 de elevi (din 448 de elevi înscriși pentru această probă /80.58%).  87 nu s-au prezentat la examen. 4 elevi au fost eliminați din examen pentru tentativă de fraudă. Conform metodologiei, nerespectarea dispozițiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului de către președintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu. Candidatul va avea și  interdicția de participare la examen pentru următoarele 2 sesiuni.

Subiectul și baremul de corectare vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Rezultatele finale  vor fi anunțate pe 3 septembrie

Primele rezultate vor fi afișate marți, 31 august, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

„Rezultatele finale vor fi anunțate vineri, 3 septembrie”, a precizat prof. Ion Chiosa – purtător de cuvânt, ISJ Caraș-Severin.

Contestațiile se depun în după amiaza zilei de marți 31 august

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, marți, 31 august, în intervalul orar 12:00 – 18:00. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip. Vor  menționa faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Citește și: Azi a început Bacalaureatul! Cu limba română!

Calendarul sesiunii de toamnă

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5. Media finală pentru promovarea examenului este cel puţin 6. Absolvenții vor putea să se înscrie la învățământul universitar sau postliceal.
Urmează proba obligatorie a profilului și cea la alegere, în 17, respectiv 18 august. Ultima probă scrisă va fi limba maternă, în 19 august.

Din aceeași categorie

Stați conectați

971FaniÎmi place
spot_img

Ultimele articole

%d blogeri au apreciat: