Astăzi este Ziua Europeană de Prevenire a Furturilor din Locuință

Astăzi este Ziua Europeană de Prevenire a Furturilor din Locuință
Activități informativ-preventive desfășurate de polițiștii cărășeni, în contextul zilei europene de prevenire a furturilor din locuință. Astăzi, de Ziua Europeană de Prevenire a Furturilor din Locuință, polițiștii cărășeni au desfășurat activități preventive în comunitate, în special în rândul persoanelor vârstnice, în general, cele mai predispuse a deveni victimele acestui gen de infracțiuni.

Polițiştii au purtat discuții cu cetăţeni, informându-i privind factorii favorizanţi ai furturilor din locuinţă, modurile de operare cel mai frecvent utilizate, precum şi principalele măsuri de siguranţă pentru protejarea locuinţei şi a bunurilor personale.

În județul nostru, furturile din locuințe au scăzut cu aproape 10% față de anul trecut. În primele 5 luni din 2022 fiind înregistrate 118 furturi din locuințe, 81 în mediul urban și 37 în mediul rural.

Față de aceeași perioadă a anului trecut, în mediul rural, numărul furturilor din locuințe a scăzut cu aproape 20. În mediul urban scăderea este de aproape 5%.

Din cele 118 infracțiuni de furt din locuințe, 34 au fost comise prin efracție.

De asemenea, în aceeași perioadă, au fost înregistrate alte 35 de furturi din curți, anexe gospodărești, gospodării, cu 6 mai multe față de anul trecut, 22 în mediul urban și 13 în mediul rural.

Activități

Recomandări pentru prevenirea furturilor din locuinţe

-Pentru cei care locuiesc la bloc, montați un interfon la intrarea în scară și utilizați-l în mod corect pentru controlul accesului persoanelor în imobil;

-La intrările în holurile blocurilor este nevoie de o bună iluminare;

-Instalați un sistem de iluminare automat, cu detecția mișcării și un sistem de supraveghere video;

– Montați o alarmă vizibilă şi activați-o de fiecare dată când plecați de acasă;

– Nu ascundeți chei de rezervă afară, în garaj sau în magazie. Hoţii caută întotdeauna acolo.

Citește și: Peste 150 polițiști cărășeni sunt la datorie de Rusalii

– Nu faceţi cunoscută public plecarea dumneavoastră de acasă (nu postați pe rețele de socializare că sunteți în călătorie);

-Evitați prieteniile cu persoane pe care nu le cunoașteți în realitate și nu dezvăluiți date despre dumneavoastră celor pe care îi cunoașteți doar în mediul online.

– Atunci când plecați în vacanţă, discutați cu un vecin sau o cunoştinţă să treacă periodic să verifice starea locuinţei şi să colecteze poşta.

– Montați pe uşa de acces două încuietori, având sisteme de chei diferite.

– Nu ţineți sume mari de bani în casă în acelaşi loc.

– Fiți atent la FALŞII VIZITATORI!! Pentru a intra în casă, hoții pot pretinde că sunt lucrători ai rețelelor de gaze, polițiști, agenți de vânzări sau chiar practicanți ai diverselor culte religioase.

-Verificați foarte atent identitatea și calitatea acestor persoane și permiteți-le accesul în locuință doar dacă sunteți convinși că sunt persoane de încredere. 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: