Anul înfiinţării: 2007 Culori: verde-alb. Stadion: „Voința ” din Șoșdea. Președinte: Cătălin Gașpar .
Director sportiv: Stan Petrișor.
Antrenor: Flavius Costescu.
Lotul de jucători:
Maftei, Drăgoi, Mădălin Ignea – (portari). Pârvu, Rachiș, Florin Chichere, Andrei Chichere, Crețu, Csaba Soos, Sebastian Chera, Petrișor Stan, Ionuț Șolga, Raul Roșu – (fundași). Meszaroș, Costescu, Alexandru Faur, Drăghia, Gașpar, Daniel Mărgan, Rotiș– (mijlocași). Dumitru Ban, Abel Ursachi, Andrei Soos – (atacanți).
Căpitanul echipei: Florin Chichere.
Statistica generală
Satul Șoșdea aparține administrativ teritorial de comuna Măureni. Localitatea este amplasată în extremitatea nord-vestică a judeţului Caraş-Severin, la graniţa cu judeţul Timiş, pe malul drept al râului Bârzava. Primarul comunei este Brian Filimon.
AS Voința Șoșdea este campioana al ligii a V-a Caraș-Severin cu 55 de puncte acumulate la un ecart de patru puncte față de AS Voința Răcășdia și CSC Voința 1922 Vrani.
În 24 jocuri disputate Șoșdea are 17 victorii, patru egaluri egaluri și un eșec, cu 81 de goluri marcate și 21 goluri primite. Egalurile au fost obținute în partidele din deplasare de la Croația Clocotici (scor 0-0, etapa a 9-a), la Măureni (1-1, etapa a 13-a) și 0-0 la Ciclova Română (etapa a 18-a). Șoșdea a înregistrat trei eșecuri, unul acasă în fața celor de la Prolaz Carașova (0-2, etapa a 12-a) și două în deplasare. Voința Răcășdia s-a impus cu 3-1 în etapa a 3-a, iar AS Recolta Rafnic a câștigat în fața Voinței Șoșdea cu 21, în etapa a 14-a.
* Statistica meciurilor de acasă: în 12 jocuri de acasă. Șoșdea se laudă cu 10 victorii, un egal și un eșec. Șoșdea are 55 goluri marcate și 21 goluri primite. Voința Șoșdea își dispută partidele de acasă pe stadionul „Voința” din Șoșdea, aflat la intrarea în localitate, pe drumul dispre Măureni. Statistica meciurilor din deplasare: în 12 jocuri linia de clasament este de 7 victorii, două egaluri și două înfrângeri. Voința Șoșdea are 26 goluri marcate si 13 goluri primite.
* În clasamentul general, AS Voința Șoșdea este campioană și la capitolul defensivă cu cele 21 de goluri primite. Pe locurile 2-3 se află la egaliate, Voința Răcășdia și CSC Voința 1922 Vrani cu 28 de goluri primite. La capitolul eficacitate, cu cele 81 de goluri marcate, Voința Șoșdea este vicecampioană. Este devansată de Voința Răcășdia care are o zestre de 88 de goluri. Șoșdea este pe locul doi, iar pe locul trei s-a clasat Vrani cu 80 de goluri realizate.
Este de remarcat că echipele de pe podium cele trei „Voințe” din Șoșdea, Răcășdia și Vrani s-au confruntat între ele pentru titlul de campion și implicit pentru statistica de frunte a eficacității respectiv defensivei.
De vorbă cu directorul sportiv, Petrișor Stan, omul bun la toate al echipei…
Rep.: Domnule Petrișor Stan ați dus greul campionatului alături de Cătălin Gașpar, Flavius Costescu și primarul Brian Filimon. Cum ați caracteriza traseul din campionat?
S.P.: A fost un campionat destul de greu. Dacă aveam la fiecare meci tot lotul de jucători, atunci era totul ușor. Cum acest lucru nu a fost posibil, pot spune fără greșeală că a fost un campionat greu, cu emoții la final. Dar mulțumim bunului Dumnezeu, am demonstrat că merităm titlu de campioni ai ligii a V-a.
Rep.: Voința Șoșdea a avut un lot consistent la începutul campionatului… Ce s-a întâmplat însă pe parcurs?
S.P.: În acest campionat, la final de tur aveam deja 7-8 jucători dintre cei mai buni care au plecat la muncă în străinătate. Apoi, în general eram un nucleu de 13-14 jucători cu care am promovat. Ca o observație, noi niciodată nu am completat raportul cu 18 jucători, că nu aveam de unde. Mai mulți am fost în tur, dar nici atunci nu eram destui, mai ales în meciurile din deplasare. Este o realitate, nu ne ascundem după deget.
Rep.: Care partidă fost cea mai frumoasă din campionat?
S.P.: Cam toate au fost, dar parcă victoria cu 3-1 de la Vrani a fost decisivă pentru noi de care pe care. Știam că dacă batem la Vrani, atunci drumul către titlu era deschis. De fapt, toți am spus asta.. Dacă batem la Vrani, atunci suntem campioni… și așa a fost. Am bătut și nu am rămas acasă, cum a spus Cătălin Gașpar, președintele nostru. Noi am mers la Vrani foarte montați. Am avut și șansă că i-am prins un pic cu nasul pe sus și noi am fost pragmatici. Vrani este o echipă foarte bună, la fel ca toate celelalte din frunte.
Rep.: Surprinzător, dar aveți și un eșec acasă…
S.P.: Da, cu Carașova… Am avut lipsă de efectiv corelat cu un meci slab al nostru făcut în fața celor de la Carașova, o echipă disciplinată. Da, este surprinzător… pentru că Șoșdea nu a pierdut un meci acasă de patru ani de zile, până la meciul cu Carașova.… Dar ăsta este fotbalul. Nu suntem roboți…
Rep.: Șoșdea este la primul titlu de campioni?!
S.P.: Teoretic, nu. La liga a V-a este primul. A mai fost unul în anii 1970. Erau atunci categorii Promoție și Onoare… Plus că majoritatea fotbaliștilor de atunci nu mai sunt printre noi…
Rep.: A mai fost apoi acel 1-3 la Răcășdia și 1-2 la Rafnic…
S.P.: Da, la Răcășdia, de fapt la Oravița, a fost un meci cu cântec… Nu meritam să pierdem. Am avut ratări, dar și greșeli de arbitraj. La toate acestea s-a adăugat faptul că am avut în față o echipă adversă foarte bună…
Rep.: Au mai fost egalurile de la Măureni, Clocotici, Ciclova Română … Ați făcut și 1-1 acasă cu Răcășdia… Rezultate bune până la urmă care au adus puncte în clasament.
S.P.: Au adus un punct în clasament, dar cum să fie rezultate bune? Clocotici era pe ultimul loc și am făcut 0-0. Asta pentru că am mers cu nasul pe sus. Măureni era în coada clasamentului și a fost meci cu cântec. Ambiții personale, am mers și cu nasul pe sus. Noi am dat gol în minutul 90 și s-a anulat… La Ciclova Română a fost lipsă de efectiv, am fost 12 oameni. Și Ciclova Română este o echipă bună… Sincer m-am bucurat pe undeva și că am ținut de rezultat.
Nu am avut însă nici un atacant de meserie la meci… Meciul cu Răcășdia rămâne regretul nostru al tuturor. Un meci pe care l-am dominat cap-coadă. Eram călare pe ei. Am condus cu 1-0 și Mărgan al meu s-a dus în minutul 88 și i-a dat topor unuia de la ei în careu. Așa am fost egalați! Am fost cu toții un car de nervi … Nu aveam cum să nu câștigăm acel meci. Și uite că Răcășdia ne-a luat punct acasă la noi. Trebuia să câștigăm meciul acela, nu să pierdem punct în fața Răcășdiei!
Rep.: În rest, ați avut victorii pe linie… Ați construit și vestiare la teren…
S.P.: Da și le vom utila cu apă, electricitate, tot ce trebuie pentru a fi omologat terenul pentru liga a patra.
Rep.: Lotul trebuie întărit. Ce achiziții aveți în vedere?
S.P.: Lotul va fi făcut pe nucleul actual, toți care au pus osul la promovare. Avem în vedere să aducem 3-4 jucători buni care să ajute echipa. O să ne reorganizăm și prin schimbare de denumire. O să devenim Club Sportiv Comunal, asociație cu personalitate juridică. Vreau să mulțumesc în numele echipei domnului președinte AJF Caraș-Severin, Viorel Lolea, pentru modul cum ne-a încurajat atunci când aveam nevoie și ne-a asigurat suport moral și instituțional pentru pregătirea de acum a ligii a IV-a.
Un președinte echidistant și corect cu fiecare echipă în parte. Un om de cuvânt pe care îl cunosc de atâtea campionate. Are toată considerația noastră, a echipei de la finanțator , președinte, antrenor și până la cel mai mic jucător, Drăghia, preferatul tău!
Rep.: Cine v-a ajutat la promovare din punct de vedere financiar?
S.P.: Primăria în primul rând prin domnul primar Filimon Brian. Apoi am mai avut câte o sponsorizare de un rând de echipament de la un prieten de al nostru din America, Soos Andrei. Un alt rând de echipament a luat primăria și restul am primit donații.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Folosim cookie-uri pentru a ne asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să utilizați acest site vom presupune că sunteți mulțumit de el.Ok