AS Foresta Armeniș – „Fenomenul” din fotbalul juvenil cărășean
Comuna Armeniș este una model în fotbalul juvenil cărășean și asta pentru că echipa locală AS Foresta și-a implementat un program pe termen lung pentru promovarea juniorilor.
AS Foresta Armeniș a promovat în liga a IV-a în toamna anului 2017 și nou promovata din liga a V-a zona Caransebeș avea obligativitatea impusă de regulamentul fotbalistic județean de a înființa cel puțin o categorie de juniori. Conducerea echipei prin Daniel Brumar și antrenorul echipei Nicolae Dragomir au fost convocați la o ședință de primarul comunei Cristian Vela și bazele unei echipe frumoase de juniori au fost puse.
De destinele tehnice ale echipe se ocupă Nicolae Dragomir, 44 de ani, fost jucător la echipa de seniori a echipei Foresta Armeniș. Pasiunea pentru fotbal a lui Nicolae Dragomir este atât de mare, încât el practică această meserie ca in hobby, el fiind de drept, inginer, șef de șantier la Hidroconstrucția Caransebeș.
”În 2017, domnul primar Cristian Vela ne-a chemat la primărie și după ce ne-a felicitat pentru promovarea în liga județeană, a fost foarte ferm în ceea ce privește echipa de juniori. Am avut situația de la școală cu copii, am optat pentru juniorii de 11 ani și așa a luat ființă echipa noastră de copii. Domnul primar Vela ne-a spus că putem avea ce rezultate putem la nivel de seniori, dar la nivel de echipa comunei la copii nu tolerează nici măcar un derapaj. El ne dă tot concursul, noi să facem treabă la echipă. Copii trebuie să aibă toate condițiile, să nu le lipsească echipamentul sportiv treningurile, mingi, accesoriile de antrenament, alimentația, totul să fie ca la carte!
Un alt obiectiv impus a fost să menținem echipa, să o creștem de la an la an, să mergem cu aceeași jucători până la ce categorie maximă putem să-i ducem, U13, U15 și așa mai departe. Noi am fi dorit să-i ducem până la ieșirea din seniorat, dar copii pleacă la liceu de la 14 ani și este ceva mai dificil. Oricum ne-am ținut de treabă și acum după trei ani avem echipă bună la U13 în campionatul zonei Caransebeș. Suntem echipă de locul II în campionat, după CSȘ Caransebeș” ne-a vorbit Nicolae Dragomir despre începutul formării a ceea ce a devenit „fenomenul Armeniș” în fotbalul juvenil județean.
Antrenorul Dragomir Nicolae nu a ascuns faptul că decizia primarului Cristian Vela i-a venit ca o mănușă de mărime perfectă.
„Pentru mine a fost o plăcere să muncesc cu copii, cu toate că sunt inginer de profesie. Avem douăzeci de copii, grupați în două grupe de 2007-2008 și 2009 și 2010. Anul acest o să înființăm și grupa de 2012 și 2013, să joace fotbal toți copii comunei. Au văzut la cei puțin mai mari și au venit părinții că vor să joace și cei de șapte ani! Sunt vreo 12-13 copii de 2013 la școala din comună. Mi-au cerut părinții deja cererile de legitimare și mă bucur că ne dezvoltăm de la an la an. Numai spun că avem sprijinul total al primarului. Noi am avut cantonamente de șapte zile, an de an la mare și iarna la Herculane. Avem câte 15 copii în cantonament centralizat an de an, plătit din banii personali ai domnului primar.
A văzut că și copii sunt serioși, muncesc și au rezultate, dar a impus și măsuri normale la fiecare deplasare. Este obligatoriu părintele să-și însoțească copilul în cantonament, ca o măsură suplimentară pentru siguranța copilului. Acesta este secretul pentru care echipa de copii de la AS Foresta Armeniș s-a dezvoltat sănătos! La turneul „Cupa Banatului”, la ultima participare anul trecut, am luat locul II la categoria 2008-2009 cu echipe bune din toată zona, din Timiș și Caraș-Severin. Portarul Eduard Simiuc a fost ales cel mai bun portar al grupei! Participăm la turnee, toate acțiunile AJF Caraș-Severin, ale altor echipe sau FRF.
Am avut 16 copii care au făcut deplasarea la București, la meciul România – Norvegia, când aveau dreptul să fie spectatori la meci doar copii sub 14 ani”, a spus Nicolae Dragomir.
Un alt secret al rezultatelor bune de la Armeniș este faptul că oamenii sunt dedicați acestei munci la nivel de copii și juniori, iar antrenorul Nicolae Dragomir se documentează mereu de la un cadru specializat, prof. Ioan Bica, om al locului și care a dat o mână de ajutor la dezvoltarea fotbalului din Armeniș.
„Eu vreau să-i mulțumesc și colegului meu Ioan Bica, care joacă la seniori la noi și mă ajută întotdeauna cu sfaturi când este vorba de antrenat copii. Armeniș are doi jucători de care cu siguranță se va auzi în fotbalul, spun eu, românesc. David Godean, un copil născut 2008 și Albert Hurduzeu, junior născut 2010, care acum joacă la CSȘ Caransebeș”, a mai spus Dragomir.