Anunț public primăria Moldova Nouă. Bani de la Ministerul Dezvoltării pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic
În ideea salvării și ocrotirii viețiilor persoanelor, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pune la bătaie un buget de 700 de milioane de lei pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic. Noile modificări legislative, intrate în vigoare la începutul acestui an, se adresează tuturor proprietarilor de clădiri, asta însemnând persoane fizice, firme sau autorități și instituții publice.
„Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat are ca obiectiv general proiectarea și execuția lucrărilor de intervenţii la clădirile existente care prezintă niveluri insuficiente de protecție la acțiuni seismice, degradări sau avarieri în urma unor acțiuni seismice în scopul creșterii nivelului de siguranță la acțiuni seismice, precum și asigurarea funcționalității acestora conform tuturor cerințelor fundamentale și a creșterii eficienței energetice a acestora”, se arată în Legea nr. 212/2022 privind unele măsuri pentru reducerea riscului seismic al clădirilor.
Concret, solicitanții au putut depune cereri de finanțare începând cu data de 3 ianuarie 2023, ora 10.00, termenul prevăzut fiind de 60 de zile pentru încărcarea tuturor documentelor în platforma digitală: investitii.mdlpa.ro, respectiv: cerere de finanțare, însoțită de raportul sintetic al evaluării seismice și de raportul de audit energetic, inclusiv certificatul de performanță energetică – în cazul în care este solicitată finanțarea integrată.
Obiectivul Programului îl constituie finanțarea proiectării și execuției lucrărilor de consolidare la clădirile încadrate de către experți tehnici atestați pentru cerința fundamentală rezistență mecanică și stabilitate în clasa de risc seismic RsI sau RsII prin raport de expertiză tehnică, realizată în conformitate cu normativul Cod de proiectare seismică – Partea a III-a – Prevederi pentru evaluarea seismică a clădirilor existente, indicativ P100-3, în vigoare la data solicitării includerii în Program, în scopul creșterii nivelului de siguranță la acțiuni seismice, precum și asigurării funcționalității acestora conform tuturor cerințelor fundamentale și a creșterii eficienței energetice.
Pentru informații suplimentare, consultați:
– Legea nr. 212/2022 privind unele măsuri pentru reducerea riscului seismic al clădirilor; – Ordinul Nr. 2853/2022 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 212/2022 privind unele măsuri pentru reducerea riscului seismic al clădirilor, privind derularea Programului național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1085 din 10 noiembrie 2022.
Anunțul este semnat de Prof. Dr Ing. Ion Chisăliță – primar al orașului Moldova Nouă
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Folosim cookie-uri pentru a ne asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să utilizați acest site vom presupune că sunteți mulțumit de el.Ok