Anina este un oraș de 10 … proiecte de dezvoltare

Anina este un oraș de 10 … proiecte de dezvoltare
Anina este un oraș de 10 … proiecte de dezvoltare. Anina este orașul fruntaș din Banatul Montan, la depunerea de proiecte cu finanțare din fonduri europene sau guvernamentale.
Primăria orașului a deschis front de lucru pentru un număr de zece proiecte care vizează dezvoltarea fostei urbe de tradiție minieră.

„Majoritatea proiectelor fac obiectul Planului Național de Redresare și Reziliență, gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Alte două proiecte sunt finanțate prin Administrația Fondului pentru Mediu. Cinci proiecte fac obiectul programului Anghel Saligny. Proiectele accesate vizează modernizarea infrastructurii de străzi, drumuri, alei pietonale, iluminat public stradal în orașul Anina, reabilitări termice prin eficientizare energetică, transport public electric, dezvoltarea rețelei de gaze naturale, realizare sistem de monitorizare și supraveghere video”, a precizat Daniel Danu, viceprimarul cu atribuții de primar al orașului Anina.

Anina Primăria Orașului Anina - locuri de joacă Anina -3

Valoarea totală a proiectelor aferente pentru care se dorește finanțare prin Administrația Fondului pentru Mediu, respectiv a Programului Anghel Saligny este de aproximativ 257 de milioane lei.
Valoarea celor cinci proiectele finanțate prin Planului Național de Redresare și Reziliență este de 1.739.600 euro.

Anina Anunț Public Primăria Anina

În detaliu, cele 10 proiectele depuse în vederea obținerii finanțării sunt:

1 “Construire stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în Orașul Anina”, proiect in valoare de 593.028,10 lei, depus la Administrația Fondului pentru Mediu.

2 „Modernizarea infrastructurii de străzi şi drumuri în Anina, Caraş – Severin” (Str. Cloșca, Colonia II, Cheile Gîrliștei) proiect in valoare de 6.996.000,00 lei, depus pentru finanțare prin programul Anghel Saligny.

3 „Modernizarea infrastructurii de străzi şi drumuri în Anina, Caraş – Severin” Str. Uzinei partial, Str. Semenic, Str. Traverselor, Str. Negoiu, Str. Criş, Str. Clopotelor, Str. Făgăraşului, Str. Izvarna, Str. Izvorului, Str. Soarelui, Str. Maial), proiect in valoare de 27.452.000,00 lei, depus pentru finanțare prin programul Anghel Saligny.

3 Reabilitare termică prin eficientizare energetică la Clubul Elevilor, proiect in valoare de 162.360,00 euro, depus pentru finanțare prin P.N.R.R..

4 Reabilitare termică prin eficientizare energetică la Hotel Steierdorf, proiect in valoare de 218.240,00 euro, depus pentru finanțare prin P.N.R.R..

Citește și: Ședință de Consiliul Local eficientă al orașului Anina. Cu 14 proiecte de hotărâre pe ordinea de zi

5 „Dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale în vederea creșterii nivelului de flexibilitate, siguranță, eficiență în operare, precum și integrare a activităților de transport, distribuție și consum final în orașul Anina cu localitățile aparținătoare (Steierdorf și Anina), județul Caraș-Severin”, proiect in valoare de 220.485.000,00 lei, depus pentru finanțare prin programul Anghel Saligny.

6 Elaborarea Planului de Mobilitate Urbană pentru atragerea fondurilor în vederea amenajării de trasee pietonale și piste de biciclete, în valoare de 55.000 euro, depus pentru finanțare prin P.N.R.R..

7 Elaborarea Planului Urbanistic General al orașului Anina, în valoare de 104.000 euro, depus pentru finanțare prin P.N.R.R..

8 Realizare sistem de monitorizare și supraveghere video în orașul Anina, în valoare de 650.000 euro, depus pentru finanțare prin P.N.R.R..
9 Realizarea transportului public electric în orașul Anina și zona periurbană, în valoare de 550.000 euro. Constă în achiziția unui număr de 2 microbuze electrice și a unei stații de încărcare pentru acestea. Proiectul este depus pentru finanțare prin P.N.R.R. în parteneriat cu Primăria Carașova.
10 Modernizare iluminat public stradal în orașul Anina. Proiectul are o valoare de 1.300.000,00 lei. Finanțarea este asigurată prin Administrația Fondului pentru Mediu.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: