Activități informativ – preventive pe linia consumului de droguri și substanțe interzise, la  liceul tehnologic ,, MIHAI NOVAC” din ORAVIȚA

Activități informativ – preventive pe linia consumului de droguri și substanțe interzise, la  liceul tehnologic ,, MIHAI NOVAC” din ORAVIȚA
Activități informativ – preventive pe linia consumului de droguri și substanțe interzise, la  liceul tehnologic ,, MIHAI NOVAC” din ORAVIȚA.

Prevenirea și combaterea consumului de droguri reprezintă una dintre preocupările permanente ale Poliției Române.

Principala categorie de populație vulnerabilă la consumul de droguri o constituie, fără îndoială, tinerii. Aceștia sunt mult mai deschiși la nou, la risc, mai dispuși să încerce noi experiențe.

Astfel, chiar dacă majoritatea elevilor se află în vacanță, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin continuă acțiunile dedicate siguranței acestora; în liceele tehnologice unde procesul de învățământ este încă în desfășurare.

În acest context, joi,16 iunie a.c., polițiștii Biroului Siguranță Școlară s-au întâlnit cu elevii Liceului Tehnologic ,,Mihai Novac” din Oravița; în cadrul unei activități ce a avut ca scop informarea tinerilor în legătură cu pericolele ce stau în spatele consumului de droguri și substanțe interzise.

La activități au participat elevi din clasele IX-XI, dar și cadre didactice; fiind purtate discuții despre riscurile asociate consumului de droguri sau substanțe interzise; precum și riscurile la care se expun din punct de vedere legal în situația implicării în traficul de droguri.

Astfel, celor aproape 50 de elevi prezenți, le-au fost oferite informații pertinente și exemple concrete ale modului în care consumul de droguri și alte substanțe interzise afectează persoanele consumatoare, activitățile desfășurate fiind de natură să sprijine tinerii în luarea deciziilor corecte cu privire la consumul de substanțe interzise.

Citește și : Școală nouă la Oravița

De asemenea, elevii au fost informați cu privire la urmările pe termen scurt și lung ale consumului de droguri, astfel încât aceștia să înțeleagă pe de o parte riscurile la care se expun consumând aceste substanțe, iar pe de altă parte modificările produse în comportamentul persoanelor dependente.

În cadrul activității elevilor le-au fost prezentate și teme referitoare la răspunderea penală și relația infracționalitate-drog.

De asemenea, cadrele didactice au fost îndrumate să informeze de îndată polițiștii cu privire la aspectele negative de care iau cunoștință; elevi care manifestă comportament necorespunzător, în vederea luării măsurilor optime pentru prevenirea comiterii unor fapte antisociale.

În perioada următoare, polițiștii vor continua întâlnirile cu elevii și cadrele didactice; în scopul prevenirii comportamentelor deviante, precum și pentru creșterea siguranței acestora.

Lasă un răspuns