A fost prelungită valabilitatea certificatelor verzi

A fost prelungită valabilitatea certificatelor verzi
A fost prelungită valabilitatea certificatelor verzi. Parlamentul European a votat prelungirea valabilității certificatului Covid-19 cu încă un an, până la 30 iunie 2023. Oamenii îl vor putea folosi în continuare în funcție de cerințele de călătorie din fiecare țară.

Europarlamentarii au hotărât în Parlamentul European menținerea valabilității certificatului digital Covid încă 12 luni, până în 30 iunie 2023.

Citește și : Cei fără contract de muncă se pot asigura individual pentru concedii medicale

Aceștia vor cere Comisiei Europene evaluarea necesității certificatului pentru o perioadă de încă șase luni de la finalul anului curent, în funcție de recomandările Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (European Centre for Disease Prevention and Control -ECDC) și Comitetului pentru Securitatea Sănătății (Health Security Committee – HSC).

Cetățenii sunt informați ca înainte de a efectua o călătorie în afara României să consulte pagina dedicată condițiilor de călătorie de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, AICI. Sunt state în care certificatul verde Covid este necesar pentru accesul în țară sau în anumite instituții.

Certificatul digital COVID-19 poate fi descărcat AICI.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: