Zilele culturii la Moldova Nouă

Zilele culturii la Moldova Nouă

Zilele culturii la Moldova Nouă se vor organiza în perioada 4- 10 noiembrie.

Noiembrie ne dorim să fie doar despre vești bune, așa că plusăm și vă anunțăm cu bucurie că vom duce mai departe și tradiția evenimentului dedicat Zilelor Culturii la Moldova Nouă.

Prin sprijinul Primăriei și Consiliului Local Moldova Nouă, în acest an 2024 vom organiza ediția cu numărul 48 începând de săptămâna viitoare, în perioada 4- 10 noiembrie. Cu această ocazie, pregătim șapte zile speciale, șapte ocazii de a ne revedea și de a trăi din nou diversitatea aici, în comunitate!, au postat organizatorii.

Așadar, în prima zi, luni – 4 noiembrie, începând cu ora 12.00, deschidem oficial ediția din acest an în foaierul Casei de Cultură Moldova Nouă cu vernisajul expoziției „Avizier”, o expoziție de afișe ale filmelor proiectate la Moldova Nouă și în județul Caraș-Severin între anii 1950 – 1990. Evenimentul va fi împlinit prin colaborarea încheiată cu Muzeul Banatului Montan Reșița și va prezenta o selecție dintr-o colecție generoasă, povestea rulării filmelor, dar și a cinematografelor existente la Moldova Nouă. Intrarea va fi liberă.

Zilele culturii la Moldova Nouă se vor organiza în perioada 4- 10 noiembrie.

 În cea de-a doua zi, marți – 5 noiembrie, tot începând cu ora 12.00, la Centrul Cultural pentru Tineret din vecinătatea Casei de Cultură, vom organiza o întâlnire literară cu prof. dr. Constantin Falcă, medic primar veterinar și doctor în științe medicale, autor și coautor a peste 200 de lucrări științifice publicate în țară și în străinătate, cetățean de onoare al județului Caraș-Severin. În cadrul întâlnirii va fi prezentată seria de volume „Cărășeni de neuitat”, un proiect emblematic pe care l-a inițiat alături de profesorul Petru Ciurea, care astăzi adună 46 de volume și încă nu și-a epuizat resursele. Intrarea va fi de asemenea liberă.

 În cea de-a treia zi, miercuri – 6 noiembrie, începând cu ora 18.00, vă invităm la o călătorie muzicală specială, un recital deosebit susținut pe scena noastră de Cvartetul Adagio din Arad. Cu o prezență profesionistă de 10 ani pe scena muzicală, acesta se bucură de recunoștiință la cele mai importante evenimente, atât private, cât și publice din România, și oferă o înfățișare „modernă” a conceptului clasic de „cvartet de coarde”. În cadrul evenimentului ne vor purta pe acorduri de cvartet, debutând cu celebrul tango din filmul „Parfum de femeie” și până la coloană sonoră din „Game of Thrones”, „Pirații din Caraibe” și alte multe surprize muzicale. Accesul va fi gratuit pe bază de rezervare care va putea fi efectuată online sau direct la Casa de Cultură.

 Ziua cu numărul patru și ziua cu numărul cinci le vom dedica proiecțiilor de film. Întâi, joi – 7 noiembrie, de la ora 10.00, proiectul MatineuLaCasaDeCultură va avea un episod special odată cu această ediție a Zilelor Culturii și va aduce proiecția super animației „Întors pe dos 2” (SUA, 2024, regia Kelsey Mann), recent lansată, dublată în limba română. Aceasta este recomandată și dedicată în principal copiilor, însă nu ne va supăra nici prezența oricărui adult cu suflet de copil.

Citește și: Festival-Concurs „Nicu Anghel Ministeru” – Ediția I- 21 – 22 august 2024

 Vineri – 8 noiembrie de la ora 18.00, și proiectul SeriDeFilmLaCasaDeCultură va avea un episod special și va aduce proiecția filmului „Secretul din Santa Vittoria” (SUA, 1969, regia Stanley Kramer), după 53 de ani de la prima difuzare pe care a avut-o aici, la Casa de Cultură Moldova Nouă. Accesul pentru ambele proiecții va fi de de asemenea gratuit, pe bază de rezervare ca și la celelalte proiecții anterioare.

 În cea de-a șasea zi, sâmbătă – 9 noiembrie, de la ora 12.00, aducem o invitație pentru copii la un spectacol de teatru pentru păpuși. Compania NIROS din Arad va prezenta pe scena Casei de Cultură povestea educativă „Cum s-a cumințit Ionică”, despre un băiețel curios, dar încăpățânat și neascultător, care pornește într-o aventură, întâlnește diverse tipuri de personaje și învață lecții importante despre prietenie și respect.

Prețul unui bilet de acces pentru acest eveniment este de 15 lei. În limita locurilor disponibile, biletele se pot deja achiziționa (doar fizic) de la Casa de Cultură Moldova Nouă (Str. 1 Decembrie 1918, nr. 2), în intervalul 08:00 – 16:00, până în ziua evenimentului.

 Și, în sfârșit, în cea de-a șaptea și ultima zi, duminică – 10 noiembrie, începând cu ora 18.00, va fi momentul să spunem „adio” ediției din acest an a Zilelor Culturii la Moldova Nouă, cum altfel, ci cu… o „Cină de adio”. Așa se numește piesa de teatru aparținând autorilor francezi Alexandre de la Patelliere și Matthieu Delaporte, ce va fi prezentată pe scena noastră de actorii Teatrului de Vest din Reșița, într-un spectacol semnat de Daniel Bucur.

Pe scurt, „Cina de adio” va fi de fapt o comedie irezistibilă cu doi prieteni, o soție și o mulțime de probleme…  Prețul unui bilet de acces pentru acest eveniment este de 20 lei. Ca și la precedentul, biletele se pot deja achiziționa (doar fizic) de la Casa de Cultură Moldova Nouă, în intervalul 08:00 – 16:00, până în ziua evenimentului.

 Acestea fiind spuse, sperăm ca alegerile pentru această ediție să fie pe placul vostru și să ne revedem cu cât mai mulți dintre voi la cât mai multe dintre evenimentele propuse. Până la startul lor, am fi recunoscători dacă ne-ați ajuta cu o distribuire la această postare, să le descopere și să ajungă în timp util la cât mai multe persoane din comunitate!

Lasă un răspuns