Președintele PNL Caraș Severin, Ion Marcel Vela: „Votăm echipa PNL Caraș Severin!”

Președintele PNL Caraș Severin, Ion Marcel Vela: „Votăm echipa PNL Caraș Severin!”

Președintele PNL Caraș Severin, Ion Marcel Vela: „Votăm echipa PNL Caraș Severin!”.

PNL este organizația politică cea mai puternică în acest moment din județul Caraș Severin, trebuie să confirme acest statut, trebuie să reconfirme statutul de cel mai puternic partid din județ. PNL a dovedit ce înseamnă forța liberalismului și au adus investiții, au făcut proiecte și au arătat că se poate dezvolta în același ritm în care se dezvoltă și statele din Europa.

Sunt 8 ani de  când PNL a preluat conducerea municipiului Reșița și, din 2020 și conducerea județului, cu rezultate remarcabile și premiere în administrația locală.

La nivel central, guvernele PNL sunt cele care au dus absorbția fondurilor europene la nivelul record de peste 90% și banii din bugetul statului alocați investițiilor au crescut considerabil sub conducerea PNL. 

Președintele PNL Caraș Severin, Ion Marcel Vela:

„Dragi prieteni,

Votând candidații PNL la primării și consiliile locale, la funcția de Președinte al CJ pe Dunca Romeo și consilierii județeni liberali, vom avea garanția că și județul Caraș-Severin se înscrie în trendul de dezvoltare al României, impus de către Partidul Național Liberal la nivelul întregii țări.

Subliniez câteva motive extrem de importante, care nu țin neapărat de o campanie electorală, ci de evaluări oficiale:

• PNL este partidul comunităților locale și al investițiilor.
• Suntem partidul care construiește în România, cu fonduri românești și europene.
• Modelul liberal de administrație a adus dezvoltarea comunităților locale.
• Anul acesta bugetul include o sumă record pentru investiții (cca 7% din PIB, 120 miliarde lei)
• Creșterea economică generată cu PNL la guvernare este bazată pentru prima dată pe investiții, nu pe consum.
• PNL a inițiat Programul „Anghel Saligny” care a adus investiții masive în localitățile României. (3468 contracte semnate din august 2022)
• România are la dispoziție 80 miliarde euro din fonduri europene, 29 miliarde euro sunt prin PNRR.
Citește și: Povestea luptei pentru a face BINE, cu Romeo Dunca
Ca sa detaliez ce am spus mai sus, vă prezint și alte cifre concrete:
Atunci când a fost la guvernare, PNL a dezvoltat România. Istoria PNL este istoria dezvoltării și modernizării țării noastre.
Acest lucru este valabil și în cazul ultimilor ani în care PNL a condus ori s-a aflat la guvernare. Deși am avut de înfruntat diferite crize și incertitudini fără precedent, economia țării a crescut și s-a consolidat.
Cheia acestei reușite sunt investițiile, publice și private, care au crescut în guvernarea liberală. Cifrele și faptele vorbesc de la sine:
Investițiile nete în economia națională au depășit 150 de miliarde lei în 2022, în creștere cu 8,5% față de anul 2021.
În 2022, investițiile din fonduri europene s-au situat la circa 11,3 miliarde de euro, un nivel record. De notat că în 2021, absorbția fondurilor europene era sub 59%, iar până la mijlocul anului 2023 ea a crescut la 77%, încheind anul 2023 cu o absorbție de peste 90%. La ora actuală rata de absorbție se ridică la cca 97%.
Totodată, în bugetul pentru 2024 am prevăzut un nivel record de investiții publice, de aproximativ 7% din Produsul Intern Brut, respectiv de circa 120 miliarde de lei.
Investițiile promovate de PNL au fost un motor important de creștere economică. România a înregistrat în acești ani creșteri economice peste media europeană.
Creșterea economică s-a situat în 2021 la 5,7% din PIB, în 2022 la 4,1% din PIB, iar în 2023 la circa 2,1% din PIB.
Bugetul de stat pentru 2024 este construit pe o creștere economică de 3,4%. Această creștere economică va fi susținută de bugetul record alocat investițiilor pentru anul în curs. 2024 continuă să fie un an al investițiilor.
Ultimele estimări ale unor instituții financiare internaționale reconfirmă această țintă de creștere economică.
Foarte important: creșterea ultimilor ani se bazează tot mai mult pe investiții și nu pe consum. Această creștere a economiei este sănătoasă și o face mai reziliență.
Dezvoltarea economică pe care am reușit să o realizăm s-a transferat în creșterea nivelului de venituri a oamenilor.
România a reușit să recupereze o parte importantă din diferența de dezvoltare față de media europeană.
Țara noastră a depășit state precum Ungaria, Croația, Grecia la PIB pe cap de locuitor raportat la puterea de cumpărare.
Mai multe evaluări arată că, dacă România va continua să aibă o guvernare stabilă și o creștere economică robustă va fi în următorii ani la nivel cu state precum Polonia sau Portugalia.
Miza alegerilor de anul acesta este de a continua dezvoltarea accelerată a României. Pentru acest lucru avem nevoie de: 1) o guvernare stabilă, care să continue programele naționale de investiții publice și 2) de valorificarea fondurilor europene oferite României.
Doar prin Programul ”Anghel Saligny” promovat de PNL, am alocat un buget de 65,5 miliarde lei până în 2028 pentru investiții în programe de dezvoltare locală.
Bugetul alocat în 2024 pentru ”Anghel Saligny” este de 4,6 miliarde de lei, respectiv pentru: 2.250 km modernizare de drumuri, 150.000 branșamente individuale la apă-canalizare și 8.397 branșamente individuale la rețeaua de gaze naturale.
De la semnarea primelor contracte în august 2022, prin programul „Anghel Saligny” s-au semnat 3468 contracte, în valoare de 39 miliarde lei.
Chiar în data de 16 mai, au fost semnate de către ministrul liberal al Dezvoltării Adrian Veștea, 52 de contracte în valoare de peste 690 milioane lei. Acestea vizează atât modernizarea drumurilor de interes local, cât și înființarea sau modernizarea sistemelor de apă și canalizare, dar și a sistemelor de distribuție de gazelor naturale, iar peste două săptămâni se va termina evaluarea și va avea loc semnarea unui alt contract extrem de important pentru Banatul de Munte.
Dragi prieteni,
Prin acțiunea PNL și a reprezentanților săi construim în România și suntem puternici în Europa.
România care este a șasea țară ca populație în Europa, trebuie să aibă obiectivul ambițios de a deveni a șasea ca forță economică.”
#PuterniciInEuropa
#DezvoltamRomania
#DezvoltamCarasSeverin
#PartidulNationalLiberal
#VotamPNL
(Comandat de PNL Filiala Caras-Severin. Codul unic al Autorității Electorale Permanente pentru mandatarul financiar coordonator: 21240015)
(PE)

Lasă un răspuns