32 de școli din Caras Severin sunt incluse în programul „Masă sănătoasă” în 2024. Lista școlilor incluse în programul „Masă sănătoasă” în 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial. Este vorba despre ordinul comun al Ministerului Educației nr.3.840 din 23 februarie 2024 și al Ministerului Agriculturii nr. 81 din 27 februarie 2024.
Cele 32 de școli din Caraș Severin incluse în Programul național “Masă sănătoasă” sunt:
Liceul Teoretic „Eftimie Murgu“ Bozovici, Școala Gimnazială „Dr. Ion Sîrbu“ Eftimie Murgu, Școala Gimnazială „Mihai Novac“ Sasca Montană, Școala Gimnazială „Trandafir Cocîrlă“ Turnu Ruieni, Școala Gimnazială „Trandafir Tămaș“ Marga, Școala Gimnazială Armeniș, Școala Gimnazială Ciclova Română, Școala Gimnazială Dognecea, Școala Gimnazială Gârnic, Școala Gimnazială Petroșnița, Școala Gimnazială Ramna, Școala Gimnazială Vrani, Liceul Tehnologic ,,Clisura Dunării” Moldova Nouă, Liceul ,,Hercules” Băile Herculane, Liceul Tehnologic ,,Iosif Coriolan Buracu” Prigor, Școala Gimnazială Fârliug, Școala Gimnazială Coronini, Școala Gimnazială ,,Aurel Peia” Ezeriș, Școala Gimnazială Dalboșeț , Școala Gimnazială Vermeș, Școala Gimnazială Slatina-Timiș, Școala Gimnazială Măureni, Școala Primară ,,Mihailovici Traian” Ciuchici , Școala Gimnazială ,,Pavel Bordan” Grădinari, Școala Gimnazială Băuțar, Școala Gimnazială Domașnea, Școala Gimnazială Tirol, Școala Gimnazială Ciudanovița, Școala Gimnazială Cărbunari, Școala Gimnazială Nr. 2 Bocșa , Școala Gimnazială Târnova și Școala Gimnazială Poiana.
Marți,Ministerul Educației a pus în dezbatere publicăun proiect de Hotărâre de Guvern pentru repartizarea sumei, prevăzută în bugetul de stat pe anul 2024, pentru finanțarea Programului Național Masă Sănătoasă. În total au fost incluse 1223 de școli din țară, iar suma repartizată este de 1.019.223 mii lei, potrivit notei de fundamentare.
În județul Caraș Severin sunt 32 de școli incluse în programul „Masă sănătoasă” în 2024, astfel un număr de 5372 de elevi vor beneficia de o masă caldă sau într-un pachet alimentar, în limita unei valori zilnice de 15 lei/beneficiar:
a) „masă caldă, preparată în regim propriu, pentru preșcolarii și elevii din unitățile de învățământ în care există cantină cu avize de funcționare, înregistrată sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor, și spațiu adecvat de servire a mesei;
b) masă caldă, în regim catering, pentru preșcolarii și elevii din unitățile de învățământ în care nu există cantină pentru prepararea în regim propriu, hrana putând fi servită în sala de clasă sau într-un alt spațiu amenajat în acest scop.
c) pachet alimentar, în situația în care nu există posibilitatea asigurării mesei calde în regim propriu sau de catering.
Suportul alimentar nu se acordă pe perioada vacanțelor sau a altor zile declarate prin lege, ca zile nelucrătoare.
Tipul de suport alimentar şi modalitatea de distribuire se stabilesc la solicitarea directorului unității de învățământ, cu aprobarea consiliului de administrație şi se propune ordonatorului principal de credite al unității/subdiviziunii administrativ-teritoriale a municipiului, care îl supune aprobării consiliului local.
Suportul alimentar trebuie să respecte prevederile Legii nr. 123/2008 pentru o alimentație sănătoasă în unitățile de învățământ preuniversitar şi ale Ordinului ministrului sănătății publice nr. 1.563/2008 pentru aprobarea Listei alimentelor nerecomandate preșcolarilor și școlarilor şi a principiilor care stau la baza unei alimentații sănătoase pentru copii și adolescenți.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Folosim cookie-uri pentru a ne asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să utilizați acest site vom presupune că sunteți mulțumit de el.Ok