Cardurile de energie 2024
Cardurile de energie 2024. Legea a fost promulgată la finalul anului trecut de președintele Klaus Iohannis și vine în sprijinul familiilor vulnerabile, oferindu-le acces la tehnologii moderne care să le optimizeze consumul de energie termică.
Subvenția este destinată exclusiv anumitor categorii de români:
-
Pensionari cu vârsta de 60 de ani și peste, având venituri lunare de până la 2.000 lei.
-
Pensionari cu pensie de invaliditate, indiferent de vârstă, cu aceeași limită de venit de până la 2.000 lei lunar.
-
Persoane cu handicap grav, accentuat sau mediu, având venituri proprii lunare sub pragul de 2.000 lei.
-
Familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, conform Legii nr. 277/2010.
-
Familiile și persoanele singure care beneficiază de ajutor social, în conformitate cu prevederile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat.
Plătești cu el facturile la energie electrică și termică în regim centralizat, gaze, butelie, lemn de foc, rumeguș, cărbune și orice alte materiale de încălzire care pot fi folosite pentru locuințe.
Beneficiarii pot plăti facturi curente sau restante, doar pentru locul de consum de la domiciliul beneficiarului. Cu un card se pot face mai multe plăți către mai mulți furnizori, până la epuizarea sumei”, se arată în comunicatul companiei Poșta Română.
Citește și: Dumitru Rujan-Cardurile pentru energie se pot folosi până pe 31 martie 2024!
De asemenea, reprezentanții Poștei Române au precizat, încă o dată, care sunt cele 3 metode pentru plata facturilor cu ajutorul cardurilor de energie:
– la orice subunitate a Poștei Române;
– la poștașul care a sosit la domiciliul beneficiarului;
– online, pe site-ul Poștei Române.
Pentru asta, fiecare beneficiar al unui card de energie trebuie să aibă la el următoarele documente:
• Cardul de energie (primit prin Poșta Română);
• Actul de identitate al beneficiarului (sau document de împuternicire, care poate fi și olograf, în cazul beneficiarilor care nu se pot deplasa, și actul de identitate al împuternicitului și al beneficiarului);
• Factura (curentă sau restantă) ori alt document justificativ (înștiințare de plată din partea furnizorului SAU certificat de validare a datoriei din partea asociației de proprietari/locatari, în cazul plății încălzirii în sistem centralizat de termoficare)”.
Guvernul a prelungit, în noiembrie 2023, termenul de valabilitate a cardurilor de energie, astfel încât acestea vor putea fi alimentate cu bani până la 31 martie 2024. Ajutorul va fi de maximum 750 de lei, acordat pe locuință sau gospodărie vulnerabilă