Oferta școlară pentru clasele a IX-a, liceu, la Colegiul Naţional ,,Mircea Eliade” Reșița, una excelentă!

Oferta școlară pentru clasele a IX-a, liceu, la Colegiul Naţional ,,Mircea Eliade” Reșița, una excelentă!

Oferta școlară pentru clasele a IX-a, liceu, la Colegiul Naţional ,,Mircea Eliade” Reșița, una excelentă!

Pentru anul școlar 2024-2025 Colegiul Naţional ,,Mircea Eliade” Reșița vine în sprijinul elevilor de clasa a VIII-a cu o ofertă extrem de generoasă: trei clase – Filologie Bilingv Engleză, Filologie cu opțional Jurnalism și Științele Naturii.
Directorul Colegiului, profesorul de istorie Marius Cornici ne-a declarat: ,,În urma aprobării proiectului de școlarizare de către Inspectoratul ȘcolarJudețean Caraș-Severin, școlii noastre, Colegiului Naţional ,,Mircea Eliade” Reșița i-au fost aprobate trei clase de a IX-a. Am cântărit bine opțiunile cu care vrem să îi întâmpinăm pe viitorii absolvenţi de clasa a VIII-a și ne-am decis să venim cu acestă propunere: Filologie Bilingv Engleză, Filologie cu opțional Jurnalism și Științele Naturii.
Din punctul nostru de vedere acestă ofertă este una excelentă. Să vă spun și de ce: pentru profilul Filologie Bilingv Engleză există cereri, noi având semnale în acest sens din tot județul și chiar din județele limitrofe. Avem la limba engleză profesori bine pregătiți. La acest profil anumite materii se studiază în limba engleză, iar în cei patru ani de studiu elevii se pregătesc inclusiv pentru examenul Cambridge. Este un lucru grozav să te pregătești pentru Cambridge gratis!
De asemenea, la clasa de Filologie cu opțional jurnalism, avem așteptări mari și foarte mari. Prin urmare, îndemânam elevii de clasa a VIII-a să aleagă profilul Filologie marca ,,Mircea Eliade”. Ca reper vă spun că la clasa actualilor elevi de a a XII-a, Filologie, ultima medie pe clasa, anul trecut a fost 9,53. Un fapt care spune multe despre calitatea actului educațional de la Eliade, o școală de elită. Și ca să nu spuneți că ne lăudăm singuri, o să vedeți și mediile la Examenul de Bacalaureat anul acesta.
Citește și: Laborator inteligent „Smart Lab” la Colegiul Naţional Mircea Eliade Reșița
La profilul Științele Naturii, la fel, avem profesori bine pregătiți, cabinete și laboratoare dotate, iar oportunitățile, după terminarea liceului pe profilul Științele Naturii sunt foarte diverse. Se poate opta pentru Facultatea de Medicină, Politehnică sau pentru orice altă facultate, deoarece facem o pregătire intensă la biologie și matematică. Încercăm să incheiem un parteneriat cu Facultatea de Mecanică din Timișoara. Dorim să dezvoltăm studierea sub forma unor cluburi școlare a unor domenii cum ar fi neurochirurgia de exemplu.
Iată de ce suntem convinși că elevii din Reșița și județ vor opta pentru școala noastră și pentru clasele pe care le propunem. Atât viitorilor noștri elevi, cât și părinților, le promitem că vom oferi un mediu sigur la Eliade, un mediu propice dezvoltării profesionale și personale.”

Lasă un răspuns