Joi la Reșița, prima ediție a Festivalului ”Paula Neamțu”!

Joi la Reșița, prima ediție a Festivalului ”Paula Neamțu”!

Joi la Reșița, prima ediție a Festivalului ”Paula Neamțu”!

Paula Neamţu, corespondent special al Agenţiei Naţională de Presă AGERPRES în judeţul Caraş-Severin, a pierdut lupta cu o boală necruţătoare. Ne-a părăsit prea devreme, la doar 52 ani, acum 3 ani.
Jurnalist și om respectat, plecarea sa a lăsat un gol greu de umplut în sufletele prietenilor și în breasla sa. Cu o experienţă îndelungată în presă, Paula a lucrat la AGERPRES timp de aproape 19 ani, a transmis din teatrul de operaţii din Irak în anul 2004, a colaborat cu diverse publicaţii şi posturi de radio.
Paula Neamţu s-a născut la 23 aprilie 1968 şi a absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universităţii „Banatul” din Timişoara.

Joi, prima edititie

Va rămâne în memoria noastră ca omul bun, empatic, vesel şi mereu cu zâmbetul pe buze, un caracter și un model de urmat.
Citește și: ”Timișorenii reșițeni” Lucia Petric Epure și Sorin Pescariu, în postura de mânuitori ai condeiului, la Reșița!
Fiica sa, Silvia Fierașcu, face o invitație tuturor celor care au împărtășit aceleași valori cu regretata sa mama: ’’Ca jurnalist, om de comunicare, femeie puternică, Paula Neamțu a fost un far de lumină pentru comunitatea din Reșița și Caraș-Severin. A unit oameni, a deschis minți și a inspirat generații întregi.
Încet, încet, ne facem curaj și ne găsim acceptarea că mama nu mai e. Dar valorile și spiritul acestui om extraordinar, merită prețuite și sărbătorite.
Au fost trei ani de foc, nu doar pentru noi, ci pentru întreaga lume. Traversăm o perioadă extrem de dificilă, în care totul s-a schimbat profund. Simțim că acum e momentul, mai mult ca niciodată, pentru a continua misiunea ei mai departe – să aducem oameni împreună, în dialog și cu inima deschisă.
Vă invităm la prima ediție a Festivalului ”Paula Neamțu”. O ediție în care să ne bucurăm unii de alții, să explorăm potențialul acestui eveniment. Indiferent dacă ați cunoscut-o personal pe Paula Neamțu sau nu, vă încurajăm să împărtășiți cum vedeți voi evoluția acestui festival de la an la an.
Dorim să identificăm modalități prin care să transpunem spiritul și valorile ei în contribuții semnificative pentru comunitatea locală pe care ea a iubit-o neîncetat.
Vă așteptăm cu drag, joi, 15 iunie, ora 18:00, în centrul Reșiței. Vom purta ia, ca simbol al respectului față de această comunitate’’, este mesajul fiicei Silvia Fierașcu.

Lasă un răspuns