Înșelat de o ”clarvăzătoare ”
Înșelat de o ”clarvăzătoare ”. Polițiștii de la Secția 1 Poliție Rurală Reșița au fost sesizați de către un bărbat de 45 de ani din comuna Carașova despre faptul că a fost înșelat cu suma de 3.200 de lei.
În cursul anului 2020, acesta ar fi trimis banii în mai multe tranșe; în contul unei persoane pe care ar fi cunoscut-o pe o rețea de socializare. Această persoană care se recomanda a fi clarvăzătoare și tămăduitoare, oferind servicii de acest gen, contra cost.
Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune și continuă cercetările în vederea identificării autorului; tragerii la răspundere penală a acestuia și recuperării prejudiciului.
De secole, escrocii au reușit să facă un veritabil stil de viață din a obține venituri ilicite pe seama naivității celor pe care reușesc să îi convingă de faptul că au capacități supranaturale; pe care le pot folosi pentru a le ghici viitorul, a lega/dezlega descântece sau alte asemenea povești.
Deși trăim în secolul al XXI-lea, metoda ”ghicitului” încă își găsește, sporadic, succesul în rândul unora dintre noi.
Citește și :Culmea tupeului : la volan fără permis de conducere și sub influența alcoolului
Dacă celelalte moduri de operare vizează vârstnicii, metoda ”ghicitului” face victime în rândul persoanelor tinere, de obicei, de sex feminin.
Astfel, ”ghicitoarele” își oferă serviciile pentru sume modice, contra cărora solicită potențialelor victime să își pună bijuteriile într-un șervețel sau o batistă, pentru a le descânta, legându-le, ulterior, de un obiect de vestimentație al acestora. Pentru ca ”descântecul” să aibă efect, victimelor li se spune să nu deschidă batista o anume perioadă, interval în care ghicitoarea are suficient timp pentru a dispărea din câmpul infracțional. Când victima începe să aibă suspiciuni cu privire la veridicitatea celor întâmplate, abia atunci realizează că batista cu bijuterii a fost schimbată cu una asemănătoare, înăuntrul căreia se află niște obiecte fără valoare (de regulă, niște pietricele).
Poliția atrage atenția cetățenilor să nu dea curs ofertei așa-zișilor ghicitori sau clarvăzători, indiferent cât de tentați sunteți să vă satisfaceți curiozitatea cu privire la capacitățile lor supranaturale.