Romeo Dunca: ”Județul Caraș-Severin îl știu de foarte mulți ani!”
Rep.: Domnul Dunca, sunteți un prosper om de afaceri. De ce ați ales calea aceasta, de a intra în politică, fiind candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin?
R.D.: O să explic prin faptul că am acceptat această cale, din dorința de a face ceva pozitiv, util, bun și implicit de ceea ce are nevoie județul.
Rep.: În prezent unde domiciliați?
R.D.: Acum, la Reșița, mi-am luat aici o locație. Până acum, am locuit la Timișoara.
Rep.: Cum ați găsit județul Caraș-Severin?
R.D.: Județul l-am găsit de foarte mulți ani, aici mi-am adus toate resursele, în zona turistică și odată ce ți-ai adus averea aici, trebuie să ai grijă de ea! Județul Caraș-Severin, îl știu, cum spuneam de mulți ani, este adevărat că nu în toate punctele lui, dar am avut câteva direcții unde m-am focusat. Despre aceste locuri, pot să spun că știu aproape tot, iar acum în vizitele pe care am început să le fac și pe care cu siguranță nu le-am terminat încă, le descopăr în amănunt, pe toată entitatea lor.
Rep.: Unde ați fost în periplu, până acum?
R.D.: Am luat-o pe partea asta, cu mașina de la Reșița, către Oravița, apoi am ajuns la Moldova Nouă, am venit pe Valea Almăjului, pe la Anina. Acum tot în direcția asta, am început să le iau și la pas, mai bine spus la bicicletă, pentru că la pas efectiv este mai greu să-l iei!
Rep.: Ce v-ați propus să faceți?
R.D.: În primul rând să gestionez ceea ce județul deja are și venind din poziția din care candidez, consider că pot să am mai mare grijă de resursele lui. Trebuie valorificat potențialului lui existent, care a fost valorificat, dar nu la întreaga lui valoare.
Rep.: Romeo Dunca a pus umărul și în plan personal la salvarea vieții celor 21 de persoane de la Oțelu Roșu și Zăvoi !
R.D.: Doresc de la bun început să precizez, că nu am agreat exagerările pe acest subiect! Nu a fost mare lucru din partea mea, am avut la acest capitol și un punct de vedere scris, ca să fie lucrurile foarte clare. Nu a fost mare lucru, ci doar un anumit efort și o anumită cheltuială, care a fost mică față de confortul unui grup de oameni. Aceștia, sincer nu și-ar fi pierdut ei viața fără mine, pentru că ei deja au fost scoși din viitură. Eu doar le-am făcut suferința mai scurtă, i-am adus mai repede la căldură și sincer nu consider că a fost o intervenție deosebită din partea mea și nici nu ar trebui luată ca atare! Haideți, să vorbim de fapte concrete și de intervenții punctuale și într-un echilibru cu efortul făcut de toți cei implicați în aceea acțiune.
Rep.: Vă propun un exercițiu… În varianta optimistă, dacă mâine ați câștiga președenția Consiliului Județean Caraș-Severin, care ar fi măsurile pe care le-ați lua?
R.D.: Primele măsuri țin de o evaluare, să vedem ce s-a făcut până atunci și pe ce putem conta, care este resursa pe care o putem gestiona și apoi ceea ce trebuie imediat făcut pentru a se îndrepta lucrurile. Mă refer la situația în care vom găsi lucruri care sunt așa cum nu ar trebui.
Rep.: Vă place foarte mult muntele… Grupul țintă ar trebui să fie Muntele Semenic și Muntele Mic!
R.D.: Am o oarecare afinitate, o pasiune pentru o anumită zonă a județului Caraș-Severin. Prin vizitele pe care le fac, descopăr însă și alte lucruri care ar merita aceeași atenție! Este o viziune obiectivă de care trebuie să mă scap într-un fel de ea, nu să o uit de tot, ci doar să o cobor la nivelul celorlalte zone ale județului!
Rep.: Omul sfințește locul și acest lucru s-a demonstrat la: Reșița, Măureni, Slatina Timiș, Zăvoi, Răcășdia, Glimboca, ca să dau numai câteva exemple!
R.D.: Întotdeauna omul sfințește locul și întotdeauna în spatele unei reușite, este un om sau o echipă de oameni.