94 de cărășeni sunt infectați cu covid-19. Vine valul 4?

1
4
Covid-19
Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin transmite zilnic statistica covid-19 la nivel județean. Coronavirusul își face simțită încă prezența, iar datele statistice sunt în ușoară creștere de la o zi la alta.

La nivelul județului Caraș-Severin mai sunt 94 de cazuri confirmate pozitiv la covid-19 în ultimele două săptămâni. Sunt afectate 6 localități urbane, Anina (11 cazuri, cu incidența 1,24), Reșița (30), Caransebeș (9), Oțelu Roșu (3), Moldova Nouă (2) și Bocșa (2). În mediul rural sunt afectate 14 comune, dintre care două aparținătoare Bazinului croat. La Lupac sunt 11 cazuri, cu incidența 4,2 la mia de locuitori și Carașova (4 cazuri, cu incidența de 1,4).
Rata de incidență la nivel județean este de 0,3, la o populație raportată de 315.580 de cărășeni.

covid-19

41 de cărășeni sunt internați în spital! Un deces în ultimele 24 de ore!

De la începutul pandemiei, au fost confirmate pozitiv un număr total de 11645 de cărășeni. 688 dintre ei sunt victime ale coronavirusului. În ultimele 24 de ore au mai fost raportate 11 cazuri noi și un deces. Este vorba de un bărbat de 54 de ani din Reșița decedat la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Mai avea și alte complicații medicale cu diagnostic de Limfom Non-Hodgin difuz și TBC pulmonar.

Citește și: În Caraș-Severin mai sunt 9 cazuri de infectați cu coronavirus!

La ora actuală, mai sunt și 41 cărășeni internați în spitalele județene. La Spitalul de Urgență Județean la Reșița sunt 21 de pacienți, din care doi pozitivi pe secția ATI, 17 internați la Spitalul Municipal din Caransebeș, dintre care 3 pe ATI. La Spitalul Orășenesc din Oravița sunt internați 3 pacienți.
La nivel județean au fost testate 21383 de persoane de la începutul declanșării pandemiei.

Prefectul Cristian Gâfu: „Singura soluție de a învinge virusul este vaccinarea. Din păcate, lumea ignoră vaccinarea!”

Prefectul Cristian Gâfu a reiterat recent faptul că a convocat o ședință cu managerii de spitale din județ. Este evident că odată cu finalizarea perioadei de concediu, ne apropiem de valul 4. Lumea se întoarce masiv din concediu și totul depinde de fiecare, cum a fost vaccinat sau cum a avut grijă să respecte normele epidemiologice. Am avut o şedinţă cu managerii spitalelor din Caraş. Le-am solicitat în principal să fie pregătiţi pentru a primi din nou pacienţii cu Covid. Să nu fim luați pe nepregătite. Ne-a fost dovedit că această boală este foarte contagioasă. Pacienţii pozitiv la coronavirus trebuie internaţi separat de restul bolnavilor. Singura soluție de a învinge virusul este vaccinarea. Din păcate, lumea ignoră vaccinarea. Avem 12 centre de vaccinare active în Caraş-Severin. Inițial am avut 16. Echipele de vaccinare mobilă se deplasează în fiecare săptămână în UAT-urile care identifică persoane care doresc să se vaccineze. Dar cu toate acestea avem un grad scăzut de vaccinare. Suntem undeva puţin sub 25%. Suntem sub jumătatea clasamentului la nivel național“, a precizat Cristian Gâfu, recent la ultima conferință de presă.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns