800 de cărășeni verificați pentru respectarea măsurilor de protecție împotriva COVID -19

0
4

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul COVID -19, poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin continuă activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile legale.

Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă se desfășoară în sistem integrat și vizează în special, zonele aglomerate, restaurante, baruri, terase, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

Astfel, în ultimele 72 de ore, polițiștii cărășeni au fost angrenați în 35 de acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost verificate peste 800 de persoane.

În urma activităţilor desfăşurate pe raza întregului județ au fost verificate 111 societăți comerciale, aproximativ 2.600 de locații de interes, 590 de mijloace de transport persoane, aproape 900 de persoane aflate în carantină și peste 300 aflate în izolare. Pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală au fost aplicate 60 de sancţiuni contravenţionale, conform Legii nr.55/2020, în valoare totală de 18.000 de lei. Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție individuală și interdicțiile impuse în această perioadă!”, transmit oficiali ai IPJ CS.

Poliţiştii cărășeni continuă acţiunile pentru informarea cetățenilor și operatorilor economici, precum și pentru prevenirea nerespectării legislației în domeniu.

Scopul polițiștilor nu este acela de a sancționa, ci acela de a aplica legea, pentru siguranța cetățenilor!

Citește și: Coronavirusul poate fi învins doar respectând cu toții măsurile de protecție! Până atunci, avem încă 151 de amenzi la 2000 de persoane verificate!

Lasă un răspuns