32 de borne din andezit, sculptate în campusul Tășuleasa au ajuns la Reșița
Fiecare bornă este o adevărată operă de artă unic. Scopul acestor borne este să călăuzească temerarii ce vor străbate la pas frumoasa zonă din jurul orașului nostru.
Via Transilvanica este cel mai lung traseul turistic cu peste 1.400 de kilometri care străbate zece județe. Traseul începe în județul Suceava, traversează Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Brașov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin și se finalizează la Mehedinți. Via Transilvanica este un proiect al Tășuleasa Social.
Ioan Popa: „TerraBanatica este cea mai frumoasă și lungă porțiune de drum de pe traseu”
”Montarea acestor borne presupune un efort considerabil. Împreună cu voluntarii TășuleasaSocial și cu oricine dorește să dea o mână de ajutor suntem motivați să finalizăm, până în 24 iulie, porțiunea de drum ce străbate Caraș-Severinul. Este vorba de porțiunea supranumită TerraBanatica. Este cea mai lungă și frumoasă parte din acest traseu de peste 1200 de km”, scrie edilul municipiului Reșița, Ioan Popa, pe pagina sa de facebook.
Alin Coșeriu și principele Nicolae al României, la Reșița
Borne au mai fost amplasate în apropierea Vilei Klaus, de la Văliug, și o alta bornă sculptată cu silueta Regelui Mihai, chiar în locul unde acesta a petrecut un an din perioada copilăriei sale. Este, practic, un cadou făcut de Tășuleasa Social pentru principele Nicolae, în onoarea bunicului său. Sculptura Regelui îmbogățește patrimoniul nostru cultural și va fi un adevărat reper pentru toți cei ce vor parcurge acest drum.
Citește și: Începe demararea ”drumului care unește”, – 280 de km, Via Transilvanica
”A fost o reală bucurie să petrec timp cu Alin Ușeriu, promotorul ViaTransilvanica, și cu Nicolae al României, ambasadorul acestui proiect”, conchide Popa.