-17.3 C
Reșița
marți, ianuarie 25, 2022

269 de elevi își doresc învățământ profesional și dual. 26 de elevi sunt înscriși la învățământul profesional special!

269 de elevi își doresc învățământ profesional și dual. După etapa de redistribuire, la învățământul dual, au fost ocupate 107 din cele 175 de locuri disponibile. Învățământul dual reprezintă o formă de organizare a învățământului profesional. Este organizat la inițiativa operatorilor economici interesați în calitate de potențiali angajatori ai absolvenților.

Pe lângă dobândirea unei calificări profesionale, elevii care aleg să urmeze învățământul dual au o serie de alte avantaje. Printre ele și o bursă de studiu lunară în cuantum de 200 de lei. Elevii primesc și bursă suplimentară de cel puțin 200 de lei, acordată de către operatorul economic la care efectuează practica.

269 de elevi
269 de elevi vor să învețe o meserie
Avantajele calificării profesionale

Pe parcursul vacanțelor, după încheierea stagiului de practică, aceștia pot lucra pe o perioadă determinată în care pot avea câștiguri suplimentare. După finalizarea programului de trei ani de școală duală, elevii își pot continua studiile în clasa a XI-a, la liceu. Asta pentru obținerea diplomei de bacalaureat. Pe durata studiilor liceale, pot să lucreze în meseria pentru care au obținut calificarea profesională.

Citește și: Condiții hoteliere de calitate pentru elevii școlii duale

De asemenea, Primăria Reșița oferă elevilor din învățământul dual care provin din alte localități cazare și masă gratuite pe durata școlarizării.

sursa video: Colegiul Tehnic Reșița

În total, au rămas disponibile pentru etapa a doua 158 de locuri: 148 la învățământul profesional și dual și 10 la învățământul profesional special.

Din aceeași categorie

Stați conectați

971FaniÎmi place
spot_img

Ultimele articole

%d blogeri au apreciat: