200 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 100.000 de lei în numai patru ore de control
ACȚIUNI ÎN SISTEM INTEGRAT, PENTRU ORDINEA ȘI SIGURANȚA PUBLICĂ ÎN CARAȘ-SEVERIN
Ieri, 10 februarie, între orele 18.00-22.00, polițiștii cărășeni împreună cu polițiști de frontieră, polițiști de la transporturi, de la imigrări și jandarmi au desfășurat o acțiune cu efective mărite în Stațiunea Băile Herculane și localitățile rurale arondate, Cornea, Cornereva, Domașnea, Iablanița, Luncavița, Mehadia, Mehadica și Topleț, pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, prevenirea faptelor antisociale, dar și pentru prevenirea, combaterea și descurajarea migrației ilegale.
La activități au participat polițiști de la Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin – serviciile de Ordine Publică, Rutier, Investigații Criminale, Investigarea Criminalităţii Economice, Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Poliția Stațiunii Băile Herculane, polițiști de la Serviciul Județean de Poliție Transporturi, polițiști de frontieră de la Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Caraș-Severin, polițiști de la Biroul pentru Imigrări al Județului Caraș-Severin și jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin.
Pe parcursul celor 4 ore, au fost efectuate verificări concomitente pe raza comunelor, pe drumurile publice, atât pe DN 6, cât și în interiorul localităților, în zona gărilor, autogărilor, la unități de cazare, unități de alimentaţie publică și societăți comerciale.
Astfel, au fost efectuate acțiuni de control pe drumurile publice și în parcările amenajate pe DN 6, în cadrul cărora au fost verificate peste 200 de autovehicule, peste 60 de conducători auto fiind testați cu privire la consumul de alcool sau alte substanțe.
În cadrul acțiunilor și controalelor au fost legitimate aproape 300 de persoane, dintre care 25 de cetățeni străini. Au fost verificate 11 societăți comerciale, 8 agenți de securitate și 4 persoane înregistrate ca deținători de arme.
În urma neregulilor constatate au fost aplicate aproape 200 de sancțiuni contravenționale. Valoarea totală a amenzilor este de peste 100.000 de lei. Cele mai multe, 149, pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumurile publice.
Alte 12 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de conviețuire socială, 3 pentru fumatul în spații comerciale publice închise, 7 pentru nereguli în ceea ce privește utilizarea caselor de marcat fiscale. 12 sancțiuni au fost pentru nereguli privind paza obiectivelor și a bunurilor și alte 2 pe linie de silvicultură.
Ca măsuri complementare au fost reținute 3 permise de conducere. Au fost retrase 2 certificate de înmatriculare, au fost confiscați aproape 1.700 de lei. Au fost depistați și 9 metri cubi de material lemnos, transportați fără documente legale, în valoare de aproape 2.300 de lei.
În cadrul activităților au fost folosite mijloacele tehnice din dotare, aparatele radar, etilotest, etilometru și drugtest, precum și o dronă și o sondă de detecție din dotarea Poliției de Frontieră.
Totodată, au fost constatate 2 infracțiuni, privind conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere și încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție.
Exemple:
Aseară, în jurul orei 19.30, polițiști de la Secția 4 Poliție Rurală Mehadia au oprit pentru control, pe DN 57B, în afara localității Iablanița, un autoturism care se deplasa în direcția DN 6.
În autoturism au fost identificați un bărbat de 37 de ani, din municipiul Caransebeș, aflat la volan, o femeie de 31 de ani, din județul Olt, și copiii minori ai acestora.
Din verificările efectuate, s-a stabilit că bărbatul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
De asemenea, s-a stabilit că bărbatul ar fi încălcat prevederile ordinului de protecție emis la cererea femeii, de Judecătoria Craiova, în luna decembrie 2023, prin care a fost obligat să păstreze o distanţă de 100 de metri față de aceasta.
În acest caz a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere și încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție, de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție. Cercetările sunt continuate.
Astfel de activități preventiv-reactive vor fi desfășurate și în perioada următoare de către polițiști în colaborare cu celelalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, asigurarea climatului optim de ordine și siguranță publică în județ fiind principalul obiectiv al instituției noastre.