10 turiști timișeni, printre care și un bebeluș de 11 luni, rătăciți peste noapte în Cheile Sălbatice ale Carașului!MAI MULȚI TURIȘTI, PRINTRE CARE ȘI COPII, SALVAȚI ÎN ACEASTĂ DIMINEAȚĂ, PE CHEILE CARAȘULUI
În această dimineață, în jurul orei 08.00, un apel 112 primit la Poliția Municipiului Reșița anunța faptul că un grup de turiști format din adulți și copii s-a rătăcit pe Cheile Carașului, în zona localității Iabalcea.
Imediat au fost alertați polițiștii, jandarmii montani, angajați ai Serviciului Salvamont, dar și rangeri. Aceștia au venit în sprijin cu o dronă pentru a repera mai rapid grupul de turiști.
Polițiștii de la Secția 1 Poliție Rurală Reșița au reulit să ia legătura telefonic cu unul dintre turiști. Au aflat că cei 5 adulți și 5 copii, 4 cu vârste de până la 11 ani și un bebeluș de 11 luni, și un cățel, plecaseră de ieri de la ora 17.00 într-o drumeție în zona respectivă. La un moment dat s-au rătăcit. Au ajuns într-o zonă fără semnal din Cheile Sălbatice ale Carașului. Au fost nevoiți să-și petreacă noaptea pe un pod din lemne, improvizat pe o stâncă.
Din discuțiile purtate cu aceștia polițiștii au reușit să stabilească zona în care se aflau cei 10 turiști. Împreună cu jandarmii montani și cu angajații Salvamont, în aproximativ 2 ore au ajuns la ei și i-au adus în siguranță în localitatea Iabalcea, unde își lăsaseră autoturismele personale.
Deși erau speriați, înfrigurați după ce și-au petrecut noaptea sub cerul liber pe o temperatură de aproximativ 2 grade, și obosiți fizic, niciunul dintre turiști nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Au putut să se întoarcă singuri acasă, în județul Timiș.
„Suntem bucuroși că evenimentul s-a încheiat cu bine. Niciunul dintre turiști nu a pățit nimic având în vedere că în zonă trăiesc animale sălbatice și vipere cu corn, iar terenul poate fi accidentat și periculos pentru cei care se aventurează fără să cunoască locurile.
Vă recomandăm ca înainte de a pleca în excursie în astfel de zone, să vă informați despre itinerariul pe care îl veți percurge, gradul de dificultate al traseului, accesibilitate, porțiuni periculoase, starea vremii și alte date necesare.
În cazul în care vă rătăciți, nu părăsiți grupul, dacă sunteți în grup organizat. Rămâneți treji și conștienți. Încercați să găsiți o zonă cu semnal telefonic și să apelați SNUAU 112 pentru a solicita sprijinul structurilor abilitate.” -comunicat IPJ Caraș-Severin.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Folosim cookie-uri pentru a ne asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să utilizați acest site vom presupune că sunteți mulțumit de el.Ok